fbpx

O nouă alertă meteo! Cod portocaliu de viscol în 18 judeţe, de joi dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologiea emis o avertizare Cod portocaliu de viscol, valabilă în zone din 18 judeţe, respectiv de Cod galben de vânt puternic şi ninsori, ce vizează alte patru judeţe, valabile începând de joi, de la ora 8:00.

Codul portocaliu va fi în vigoare în intervalul ora 8:00 – 12:00 şi va afecta zone din estul Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde vântul va continua să prezinte intensificări susţinute cu rafale de 70 – 80 km/h. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, vântul va sufla cu peste 80 – 90 km/h viscolind şi spulberând ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii, scrie digi24.ro

Judeţele vizate de această avertizare sunt: Tulcea, Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba Hunedoara, Gorj şi Vâlcea.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, Autostrada Soarelui este închisă complet.

Potrivit sursei, rafalele au smuls panourile de pe parapeţi şi le-au aruncat pe şosea.

Compania de Drumuri recomandăm conducătorilor auto care se deplasează la această oră pe reţeaua rutieră să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

„Precizăm că Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri sunt mobilizate pentru Cod roşu şi toate utilajele sunt pregătite pentru a acţiona acolo unde este cazul, iar Dispeceratele CNAIR SA vor funcţiona la capacitate maximă”, dă asigurări CNAIR.

De asemenea, CFR Călători a anulat peste 30 de trenuri, din cauza condițiilor meteo nefavorabile:

R 8652 Tulcea Oraș – Medgidia

R 380 Mangalia – Constanța

R 8381 Constanța – Mangalia

R 8384 Mangalia – Constanța

R 8385 Constanța – Mangalia

R 8388 Mangalia – Constanța

R 8012 Fetesti – București Obor

R 8031 Fetesti – Constanța

R 8001 București Nord – Constanța

R 8002 Constanța – București Nord

R 8581 Slobozia Veche – Ciulnița

R 8580 Ciulnița – Slobozia Veche

R 8653 Medgidia – Tulcea Oraș

R 8654 Tulcea Oraș – Constanța

IR 1771 București Nord – Galați

IR 1770 Galaţi – București Nord

R 8201 Buzău – Constanța

R 8202 Constanța – Buzău

R 9571 Lugoj – Timişoara Nord

R 5701 Suceava – Ilva Mică

R 5704 Ilva Mică – Suceava

R 4205 Vatra Dornei – Bistrița Nord

R 5702 Ilva Mică – Suceava

R 9302 Rosiori Nord – București Nord

R 9301 Videle – Rosiori Nord

R 8443 Ciulnița – Călăraşi Sud

R 8592 Călăraşi Sud – Ciulnița

R 8591 Ciulnița – Călăraşi Sud

R 8122 Slobozia Veche – Bucureşti Nord

R 8151 Urziceni – Ciulniţa

R 8582 Ciulnița – Slobozia Veche

R 8081 Bucureşti Nord – Fundulea

R 8080 Fundulea – București Nord

R 8083 București Nord – Fundulea

R 8082 Fundulea – București Nord

Viscolul a făcut ravagii în toată România, în noaptea care tocmai a trecut. Mai multe școli au fost închise, foarte multe drumuri au ajuns să fie blocate, iar trenurile anulate au încurcat toate planurile călătorilor.

În Capitală vântul a bătut cu 80 km pe oră și doborât copaci care au căzut peste mașini și a smuls acoperișuri.

Pagube au fost şi în Timişoara, unde acoperişurile au zburat ca nişte foi de hârtie, din cauza vântului puternic.

În Bihor, a nins serios, iar un drum judeţean a fost blocat de arborii prăbuşiţi, din cauza vântului puternic şi a zăpezii.

În județul Prahova, șoferul unui camion de mare tonaj a fost surprins la volan, în mers, de un brad prăbușit peste cabina vehiculului. Bărbatul nu a fost rănit, dar a pornit pe jos, să ceară ajutorul drumarilor. Sute de copaci au căzut, în această noapte, peste DN1A, pe o distanță de sub zece kilometri. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 22:00, pe sensul Vălenii de Munte – Săcele, la 300 de metri de limita județelor Prahova și Brașov. S-a prăbușit un mal întreg, cu aproape 100 de copaci.

131 de localități au rămas fără curent electric și mai multe școli au fost închise astăzi din pricina vântului puternic, dar și a troienelor de zăpadă care s-au format.

Astfel, șase mii de case din 15 localități din Maramureș nu au curent electric. Firele de înaltă tensiune au fost rupte de rafalele de vânt. Și în Bistriţa-Năsăud sunt circa nouă sute de consumatori rămaşi fără lumină.

Și locuitorii din nouă localităţi din judeţul Constanţa au rămas fără electricitate, miercuri noapte, E-Distribuţie Dobrogea informând că, din cauza vântului puternic, au fost afectate şase linii electrice aeriene de medie tensiune.

Sunt afectate total sau parţial localităţile Albeşti, Cerchezu, Chirnogeni, Dumbrăveni, Independenţa, Lipniţa, Mihail Kogălnicenu, Negru Vodă şi Pantelimon.

Cursurile vor fi suspendate, joi, în școlile din Brăila, Buzău, Călărași și Ialomița, din cauza viscolului și a vântului puternic, fiind anunțat cod roșu de vreme rea, informează Ministerul Educației.

„În urma întrunirii Comitetului pentru Situații de Urgență, Inspectoratele Școlare din județele: Brăila, Buzău, Călărași și Ialomița, au luat decizia ca mâine, 06 februarie 2020, cursurile vor fi suspendate din cauza condițiile meteo nefavorabile – intensificări puernice ale vântului, viscol, vizibilitate redusă semnificativ/cod roșu”, transmit reprezentanții Ministerului Educației.

În 3 minute poți să citești și: România, țara unde se moare cu zile! Și-a dat sufletul după 16 ore de așteptare pe un scaun

Gata cu popririle! ANAF are termen-limită

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0