O nouă grupare pe baricadele stadionului din Bănie!

În timp ce stadioanele din România se golesc, la Craiova, copiii rostesc numele grupărilor, la fel ca pe cele ale fotbaliștilor!

Ponsiona, noua grupare de suporteri ce s-a alăturat Peluzei Nord Craiova, a debutat în tribunele stadionului „Ion Oblemenco”. Media fanilor prezenți pe stadionale în Liga 1 este ținută la un nivel decent de olteni. Stadioanele rivalelor Universității Craiova sunt din ce în ce mai goale de la an la an, în timp ce, în Bănie se realizează un schimb de generații extraordinar.

Ponsiona – pod peste Jiu, Craiova-n trecut, probabil multi nu stiu“, a fost mesajul grupării, la debutul în Peluza Nord Craiova.

Suporterii din noua grupare au fost alături de echipă și la Baku!

Câtiva suporteri vechi ai Universitatii Craiova care ne-am reintalnit la inaugurarea noului stadion lon Oblemenco am hotarat sa facem o grupare avand ca scop sustinerea echipei noastre , atat acasa cat si in deplasare. Ideea s-a concretizat abia in sezonul 2018-2019, cand am afisat prima data steag de gard pentru a arata ca suntem un grup organizat independent.Pe parcurs ni s-au mai alaturat alti baieti cu aceeasi pasiune pentru culorile sacre alb-albastre. Incepand cu noul sezon competitional 2019-2020, dupa un an de activitate alaturi de Stiinta, denumirea gruparii se va schimba din UCV in PONSIONA. Am ales acest nume fiind pasionati de istoria locala si reprezinta denumirea purtata de orașul Craiova la începutul secolului al VII-lea, circuland o scurta perioada de timp in paralel cu mult mai cunoscutul Pelendava. Vom continua sa ne sustinem echipa din acelasi loc de unde am facut-o si pana acum, Peluza Nord a stadionului lon Oblemenco. Nu facem niciun pas in spate, ne vom apăra culorile si insemnele indiferent de pericolele si greutatile ce le vom intampina pe parcurs”, a fost comunicatul grupării, din data de 9 iulie 2019.

Sursă foto: Facebook Ponsiona

În 3 minute poți să citeși și: Cicaldau a stat în tribună cu bagajele făcute!

I-au cerut demisia: „Papură să rămână maseur”

 Papură: „Prefer 3-2 decât un 1-0 chinuit”

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *