13.4 C
Craiova
marți, mai 17, 2022

Cercetătorii vor să trimită poze cu oameni dezbrăcați în spațiu

- Advertisement -

Oamenii de știință se așteaptă la un răspuns din partea extratereștrilor

Oamenii de ştiinţă vor să transmită un nou mesaj în spaţiul cosmic, inclusiv poze cu nuduri umane, în speranţa că acestea vor ajunge la extratereştrii porniţi şi ei în căutare de viaţă inteligentă. O echipă care se numeşte Beacon in the Galaxy (BITG) îşi propune să trimită o transmisiune cu cod binar, folosind unde radio către galaxia Calea Lactee.

„Mesajul propus include concepte matematice şi fizice de bază pentru a stabili un mijloc universal de comunicare, urmat de informaţii despre compoziţia biochimică a vieţii de pe Pământ, poziţia sistemului solar în Calea Lactee, sistemele binare şi zecimale, numerele prime, operaţiile matematice, algebră, operaţiile exponenţiale, fizica particulelor, precum şi reprezentări ale sistemului solar şi ale suprafeţei Pământului. Mesajul se va încheia cu imagini digitalizate ale unui cuplu uman, alături de structura ADN-ului şi o invitaţie pentru orice formă de viaţă inteligentă să ne răspundă”, au explicat autorii experimentului, potrivit Mediafax.

Mesajul va fi transmis de la două telescoape din China şi din nordul Californiei. Noul mesaj ar urma să vizeze „zona cea mai probabilă din Calea Lactee care ar conține viață inteligentă”, un grup de stele aflate la 6.500-19.500 de ani lumină de centrul galaxiei. Potrivit echipei, codul binar ar fi un cod universal de comunicare pentru toate civilizațiile din univers, deoarece este „cea mai simplă formă matematică”.

Cercetătorii speră să primească un răspuns de la extratereștri. „Teoretic, un răspuns din partea unor forme de viață inteligentă ar include informații de bază despre chimia propriei biosfere, chiar dacă nu ar avea la bază carbonul, eventual o imagine a aspectului lor fizic. În acest scenariu, mesajul de întoarcere ar fi un analog direct cu BITG şi ar stabili un limbaj comun cu care să comunice, precum şi să furnizeze informații de bază, esențiale pentru contactele viitoare, precum şi să răspundă la multe întrebări de interes principal”, au spus autorii.

Doi părinți și-au dat fiul în judecată pentru că nu le face un nepot!

VIDEO: S-a găsit leul din Târgovoște! Latră!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles