Legea care va preveni obezitatea în rândul copiilor

Propunerea legislativă făcută de politicienii români constă într-o lege care să le interzică marilor magazine prezentarea de produse, ca prăjiturelele sau sucurile accidulate, lângă casele de marcat concepute pentru familii.

Proiectul este menit să înlăture tentația pe care cei mici o au, când observă produsele, care, consumate în exces, duc la un risc mare de obezitate infantilă.

Potrivit digi24.ro, iniţiativa prevede faptul că în fiecare supermarket sau hypermarket va trebui să existe cel puţin o astfel de casă de marcat pentru familii.

Alimentele nerecomandate preșcolarilor şi şcolarilor sunt cele cu conţinut mare de zaharuri, precum prăjiturile, bomboanele sau acadelele, alimentele cu conţinut mare de grăsimi cum ar fi pizza, produse de tip patiserie sau cartofii prăjiţi, alimentele cu conținut mare de sare – chipsuri, biscuiţi, covrigei săraţi sau alune, dar și băuturile răcoritoare. Dacă acest tip de produse nu ar mai exista în apropierea caselor de marcat, părinții ar putea scăpa de momentul în care copiii cer acel aliment.

Autorii proiectului arată că România se află pe locul al doilea în Europa la obezitate infantilă, iar procentul copiilor cu diabet de tip II este în creștere alarmantă. Totodată, în medie, la nivelul statelor membre ale UE, 17% din populația adultă suferă de obezitate. Mai mult, 52% din adulții europeni sunt considerați supraponderali sau obezi, astfel că un adult din doi și aproape un copil din trei intră în categoria persoanelor supraponderale sau obeze.

În 3 minute poți să citești: Vremea în Oltenia de 1 Mai!

Poliția, cu ochii pe fotografiile făcute în rapiță!

Cum i-a achitat banca datoria de aproape 45.000 de euro

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *