fbpx

Genoiu reacționează în conflictul Odobleja – Voltaire: „Își bat joc de niște copii!”

Primăria și ISJ Dolj va lua la puricat fiecare școală din oraș, pentru a stabili spațiile de care acestea dispun și a le inventaria.

În cadrul ședinței de azi a Consiliului Local, subiectul Odobleja – Voltaire nu putea să lipsească. L-a deschis consilierul Mănescu: „Este încă problema sălii de sport. Domnule primar, îmi aduc aminte că aţi promis că această problemă se va rezolva. Eu ştiu scandalurile din ultimul timp care sunt create de o parte a celor două licee şi nu înţeleg de unde politizarea acestei probleme. Am stabilit de comun acord că Odobleja are două săli de sport. Una dintre ele o închiriază particular şi solicit în numele Voltaire să rezolvaţi această problemă”

Genoiu a răspuns: „Prin acest conflict, alimentat în mare parte de colegii de la PNL, îşi bat joc efectiv de nişte copii. Sunt total împotriva acelui gard care să separe nişte copii, pentru că, din informaţiile mele, copiii sunt prieteni între ei, se înţeleg. Mai mult, Liceul Voltaire a provocat o competiţie sportivă între elevii săi şi colegii de la Odobleja, tocmai în sensul de a demonstra că nu există nici o competiţie între copii, decât la nivel sportiv sau educaţional. Nu are nimeni nimic de împărţit acolo la Voltaire – Odobleja, decât faptul că cineva alimentează acest conflict pentru a-şi face o imagine politică. În privinţa acelor săli de sport, în privinţa acestui conflict creat pe care instanţa, în primă fază, l-a şi tranşat, eu vreau să spun că din dorinţa de a face bine am implicat consiliul local pentru a găsi soluţia cea mai corectă. Însă actul de învăţământ, programa şcolară, modul de împărţire a elevilor, a claselor este apanajul Inspectoratului Şcolar. Trebuie să înţeleagă toţi directorii de şcoli, de licee, că aceste spaţii sunt publice, nu sunt ale lor şi nu pot să dispună asupra lor. La Liceul Odobleja, într-adevăr, sălile de sport le ţine Odobleja în condiţiile în care am cerut Inspectoratului să facă o analiză dacă se justifică cele două săli la un liceu şi nici una la celălalt”.

Primarul a explicat cum se vor face controale în toate școlile: „Am dispus, împreună cu doamna inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj realizarea unei comisii, care de luni a început să inventarieze spaţiile. Toate liceele şi toate şcolile din Craiova vor fi călcate de această comisie care va inventaria spaţiile. În paralel, Inspectoratul Şcolar va face o evidenţă a tuturor efectivelor din aceste unităţi de învăţământ. Se va stabili care este norma cheltuielilor pe cap de elev şi se vor da unităţilor de învăţământ bani pentru utilităţi conform numărului de elevi. Din acel moment, cine are spaţii excedentare va veni singur să le dea înapoi. Eu m-am săturat să cer unde sunt spaţii excedentare, să constat că sunt spaţii excedentare, cum sunt la Odobleja, şi toată lumea să spună că nu sunt. Ok, bun! Câţi elevi ai? Atâţi. Care sunt normele pe curent, pe gaze, pe toate cele pe cap de elev? Atât. Bun, ăştia sunt banii! Ai spaţii excedentare le plăteşti din alte surse. Şi cred că este singura soluţie să facem ordine şi în privinţa cheltuielilor şi în privinţa acestor spaţii excedentare care sunt pitulate sau folosite în diverse scopuri, închiriate către societăţi private şi aşa mai departe”.

În 3 minute poți să vezi și: FOTO: Nord vs Sud pe stadion și în afara lui!

Pițurcă: „Orezăria asta a făcut o nouă victimă!”

Craiova lui Pițurcă a trecut prin chinurile calificării!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Summary
Genoiu reacționează în conflictul Odobleja - Voltaire: „Își bat joc de niște copii!”
Article Name
Genoiu reacționează în conflictul Odobleja - Voltaire: „Își bat joc de niște copii!”
Description
Primăria și ISJ Dolj va lua la puricat fiecare școală din oraș, pentru a stabili spațiile de care acestea dispun și a le inventaria.
Publisher Name
https://3minute.net
Publisher Logo

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0