38.7 C
Craiova
joi, iunie 20, 2024

Olguta Vasilescu, propusă a treia oară la Dezvoltare!

Ping-pong-ul între Palate continuă! Olguta Vasilescu si Marius Drăghici sunt ceruți în Guvern. Mingea e iar în terenul lui la Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă o vrea pe Olguta Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, iar pe Mircea Drăghici la cel al Transporturilor. În consecință, a trimis a treia oară dosarele la Cotroceni, burdușite de această dată de mai multe acte menite să dovedească legalitatea numirilor, documente solicitate de președintele României zilele trecute.

„Astfel, propunerile pe care le reiterez de două luni se referă la persoane cu o experiență și o probitate netăgăduite, capabile să exercite înaltele demnități pentru care sunt nominalizate, cu atât mai mult cu cât una dintre nominalizări se referă la o persoană care a mai îndeplinit funcția de membru al Guvernului.

Insistența dumneavoastră în a se atașa unui înscris între primul-ministru al României și Președintele țării, acte care să probeze respectarea cerințelor de legalitate, este fără precedent în practica raporturilor constituționale între autoritățile puterii executive și creează premisele pentru ducerea în derizoriu a unor prerogative și raporturi constituționale.

Este foarte important de menționat faptul că verificarea îndeplinirii condițiilor de legalitate ale celor două nominalizări a fost efectuată de către secretarul general al Guvernului, prealabil înaintării propunerilor respective către Administrația Prezidențială.

Având în vedere faptul că cele două propuneri respectă toate condițiile prevăzute de Constituția României, republicată și de legile organice aplicabile, reiterez solicitarea de emitere a decretelor prezidențiale prin care doamna Lia-Olguta Vasilescu să fie numită în funcția de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice și domnul Mircea-Gheorghe Drăghici să fie numit în funcția de ministru al Transporturilor”, stă scris într-un comunicat emis de cabinetul Primului Ministru.

Este a patra oară când Olguta Vasilescu este propusă la un minister de când a plecat de la cel al muncii: o dată la transporturi și de trei ori la dezvoltare. De trei ori, președintele României a respins numirea ei. Tramvaie noi pentru Craiova, cumparate din bani europeni

Sursa foto: Digi24.ro

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles