27.8 C
Craiova
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Olguța Vasilescu: „Oricine ar ajunge în finala alegerilor prezidențiale cu George Simion va câștiga”

Alegătorii tradiționali ai PSD-ului ar vota 8 din 10 un candidat PNL dacă ar ajunge în finală cu George Simion. Olguța Vasilescu: „Este exact ce s-a întâmplat în 2000”

Lia Olguța Vasilescu este de părere că oricine s-ar califica în finala alegerilor prezidențiale împotriva lui George Simion, ar câștiga, conform Digi24.

Olguța Vasilescu: „Este exact ce s-a întâmplat în 2000”

Există un sondaj care ar arăta că alegătorii tradiționali ai PSD-ului ar vota 8 din 10 un candidat PNL dacă ar ajunge în finală cu George Simion. Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, crede că „oricine ajunge în finală cu George Simion va câștiga. Este exact ce s-a întâmplat în 2000”.

S-a stabilit proiectantul celor 2 noduri rutiere de pe Drumul Expres Craiova – Pitești

Primărița alege să păstreze o oarecare doză de mister cu privire la părerea ei dacă George Simion are șanse să ajungă în finală. „Nu aș putea să vă spun. Mai e mult, într-un an de zile se întâmplă multe lucruri. Să vedem în primul rând care sunt candidații. Poate nici nu candidează. Depinde, poate AUR își pune un alt candidat”, a adăugat aceasta.

Dacă în primii doi ani de activitate parlamentară Alianța pentru Unirea Românilor a decis să nu utilizeze subvenția încasată de la bugetul de stat, situația s-a modificat radical în 2023. Într-un singur an, AUR a cheltuit aproape 40 de milioane de lei, deși subvenția a fost, anul trecut, de 17,8 milioane de lei, potrivit Libertatea.

Strategia financiară a conducerii AUR s-a modificat anul trecut

Comparativ, PSD a avut la dispoziție, anul trecut, un buget din subvenție de 88,3 milioane de lei, PNL a încasat 74,9 milioane de lei, iar USR a primit 40,3 milioane de lei, conform Autorității Electorale Permanente. Banii sunt acordați în funcție de rezultatele de la alegerile locale și parlamentare din 2020.

Strategia financiară a conducerii AUR s-a modificat anul trecut. Au apărut primele cheltuieli majore, în special cele legate de achiziționarea de automobile pentru caravana medicală. Banii au provenit de la bugetul de stat, nu din cotizații și donații, mai notează sursa citată.

Mașinile și întreținerea lor reprezintă principala formă de utilizare a banilor publici. Investițiile în bunuri mobile au fost masive în 2023 la AUR, comparativ cu alte partide: 16,4 milioane de lei (3,3 milioane de euro), potrivit datelor raportate la Autoritatea Electorală Permanentă.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles