-5.1 C
Craiova
duminică, ianuarie 23, 2022

Elevii de 10 ai României: 3 medalii de aur și 2 de argint la Olimpiada Internațională de Chimie

“Este un rezultat cu adevărat excepțional, cel mai bun din ultimii cinci ani”

Elevii de 10 din România continuă să ne facă cinste, de această dată ne mândrim cu ei în Japonia, la Olimpiada Internațională de Chimie care s-a desfășurat online și unde tinerii noștri n-au luat nici mai mult nici mai puțin de 4 medalii: 3 de aur și 1 de argint. Academicianul Marius Andruh, președintele Comisiei Olimpiadei de Chimie 2021 i-a lăudat și a spus că “Este un rezultat cu adevărat excepțional”, cel mai bun din ultimii cinci ani, adăugând că meritul este în principal al elevilor: Mircea Raul Bodrogean, Alexandru Cătălin Dianu, Tudor Lile, Ștefan Dimitriu.

Rezultatele elevilor români:

 • Mircea-Raul Bodrogean, Liceul Internațional de Informatică, București – aur (el a fost medaliat și la Olimpiada de acum 2 ani de la Paris și s-a clasificat primul, în acest an, la Olimpiada Mendeleev din Rusia, conform precizărilor făcute de Marius Andruh)
 • Tudor Lile, Colegiul Național „Moise Nicoară”, Arad – aur
 • Alexandru Cătălin Dianu, Liceul Internațional de Informatică, București – aur
 • Ștefan Dimitriu, Colegiul Național „Andrei Șaguna”, Brașov – argint
 • “A fost o olimpiadă grea, suntem fericiți că am putut să o organizăm de la etapa de masă, cu peste 800 de participanți, până la etapa internațională. Rezultatele se datorează în primul rând elevilor și pasiunii lor pentru chimie, dar și profesorilor, în special cei de la clasă, precum și grupului de profesori universitari care s-au ocupat pe scurt, dar eficient de pregătirea lor. Felicitări părinților care i-au crescut frumos. Pentru participarea în bune condiții a echipei noastre la olimpiada internațională, mulțumiri Academiei Române, prin noul program de sprijinire a tinerilor superdotați, și Universității din București, pentru condițiile excepționale asigurate copiilor pe perioada concursului”, a spus Marius Andruh, potrivit edupedu.ro.

  Profesorul Andruh a precizat că ultima dată când echipa României – care prin tradiție are rezultate foarte bune la olimpiadele internaționale de chimie – a obținut asemenea rezultate a fost în 2016, când elevii români au obținut tot 3 medalii de aur și 1 de argint.

  La precedenta Olimpiadă Internațională, desfășurată în 2019 la Paris, echipa României a obținut 1 medalie de aur și 3 de argint:

 • Aur – tot Mircea Raul Bodrogean
 • Argint – Tudor Lile, Ana Florescu Ciubotariu, Ioana Maria Popa
 • Foto: edupedu.ro

  Elevii îl dau în judecată pe Ministrul Educației: ”transportul este în teorie gratuit”

  Când scapă craiovenii de caniculă!

  Accident fatal într-o comună din Dolj!

  Related Articles

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Stay Connected

  27,278FaniÎmi place
  0AbonațiAbonați-vă
  spot_img

  Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

  Relații la tel: 0738/497538

  Latest Articles