fbpx
6.1 C
Craiova
luni, noiembrie 29, 2021

Un elev din Gorj va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Limba Franceză

Adolescentul va avea de înfruntat două probe destul de dificile

Oltenia se poate mândri cu încă un elev olimpic pe lista lungă pe care o deține deja. De data aceasta adolescentul va avea de înfruntat nu numai complexitatea examenului, ci și contextul epidemiologic prezent care schimbă regulile jocului.

In perioada 7-9 decembrie 2021 se va desfășura, Olimpiada Internațională de Limba Franceză, exclusiv în mediul online. Ediția pilot a competiției va fi organizată, în parteneriat, de către Centrele Regionale Francofone (CREF) ale OIF din Europa Centrală și de Est (CREFECO), Asia-Pacific (CREFAP), Africa și Orientul Mijlociu (CREFAMO) și de Conferința miniștrilor educației ale statelor și guvernelor din Francofonie (CONFEMEN).

Olimpiada se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani, care au obținut cel puțin nivel B1 la testul Ev@lang și constă în două probe: o probă scrisă individuală – redactarea unui eseu argumentativ și o probă orală pe echipe naționale, care constă în simularea unei dezbateri televizate, pe o temă trasă la sorți dintr-o listă de teme transmise în prealabil de către organizatori.

Cele 23 de țări participante vor fi reprezentate la Olimpiadă de echipe naționale formate din 5 elevi. Din echipa care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Limba Franceză face parte și gorjeanul ABDULHADI Z. MOHAMED, elev în clasa a XI-a, profil matematică-informatică, la Liceul Teoretic Novaci, profesor îndrumător Tomescu Oana-Raluca.

În perioada 8-30 noiembrie echipa va participa la ateliere de pregătire cu profesorii selectați pentru pregătirea lotului olimpic, precum și la ateliere organizate de către Bureau International Jeunesse. „Mult succces echipei și elevului gorjean!”, a transmis ISJ Gorj.

Olguța Vasilescu, după negocierile cu PNL: “Bravo, Marcele! Ai luat şi banii de pe pieptul mortului”

Oltean plecat din carantină, dat de gol de o prostituată pe care nu a plătit-o

Modificări în Codul Rutier! Ministerul vrea amenzi de mii de lei pentru șoferi

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles