29.5 C
Craiova
joi, august 18, 2022

Olimpicul minune din Oltenia: „Mă aşteptam să fie mai greu”

La ce facultate a ales să studieze Alexandru

Alexandru Trifu a absolvit Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“, profilul matematică-informatică. Acesta a obţinut 10 la Bacalaureat şi a fost olimpic la Informatică. Cu toate că a urmat un profil real, Alexandru Trifu este pasionat de literatură. Acesta a publicat numeroase articole, în special de critică literară.

FOTO! Căldură mare în Oltenia! O femeie s-a gândit să curețe geamurile cu fundul pe afară

Căldura din ultima vreme copleșește tinerele și încinge imaginația tinerilor: „Multitasking, frate, la spălat de geamuri cu țigara în mână” Read more

VIDEO: Un oltean a murit în piscină sub privirile oamenilor! O femeie a filmat totul

A stat trei minute sub apă, timp în care nici salvamarii, nici ceilalţi clienţi, nu i-au sărit în ajutor! Un Read more

Alexandru a reuşit să publice în reviste de literatură apreciate la nivel naţional. „Am publicat în multe reviste literare, cum ar fi: «Echinox» de la Cluj, «1000 de semne» de la Bucureşti sau «Opt motive». Am publicat cronică de carte, poezie şi eseuri“, a spus Alexandru.

Acesta a spus că Informatica l-a ajutat să îşi sintetizeze gândurile: „Este o ordine în gândire şi un anumite raţionament pe care le capeţi din Informatică şi Matematică, în special, şi asta se pliază foarte bine pe critică şi pe scris, în general. Este o abilitate destul de rară să îţi poţi face ordine în idei şi să le şi expui într-un anumit mod“. 

Alexandru a obținut media 10 la Bac!

Alexandru a reuşit să obţină media 10 la Bacalaureat. „A decurs destul de bine. Eu mă aşteptam să fie mai greu, dar s-a adeverit că la Simulare este mai dificil. Subiectele au fost rezonabile şi au fost de nivel mediu, dar au avut cerinţe şi pentru cei care doreau să obţină note mai mari. Am susţinut examen la Limba Română, Matematică şi Informatică. Cele mai mari emoţii le-am avut la Limba Română deoarece depinde foarte mult de nivelul de subiectivitate a profesorului corector“, a spus Alexandru. 

Anii de liceu au fost afectaţi de pandemie

Alexandru a reuşit să se califice în anul 2020 la etapa naţională a olimpiadei de Limba şi Literatura Română, care nu s-a mai desfăşurst din cauza restricţiilor. Acesta consideră că anii de liceu au fost afectaţi de măsurile care au fost luate pentru a limita pandemia de COVID-19 şi de mutarea cursurilor în regim online: „Când mă gândesc la liceu, eu iau în considerare clasele a IX-a, jumătate din clasa a X-a şi a XII-a, deoarece restul anilor şcolari au fost afectaţi de pandemie. În perioada restricţiilor, am avut mai mult timp liber şi am putut să mă orientez către ce voiam şi să îmi canalizeze eforturile, pe filonul de care aveam nevoie pentru facultate, adică Matematică şi Informatică“.

A fost admis la UPB

Alexandru a fost admis la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Politehnicii Bucureşti: „A fost o sesiune de preadmitere în luna mai, cu o selecţie de dosare pentru olimpici şi examen pentru restul elevilor. Am participat la examen şi am reuşit să iau o medie destul de mare şi am fost admis“.  

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

30,816FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles