fbpx

Unui oltean i s-a amputat piciorul deoarece medicii n-au vrut să-l trateze!

Dosare penale deschise în cazul olteanului care se plângea de dureri insuportabile la picior, însă nimeni nu-l băga în seamă!

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, persoana vătămată, internată în luna iulie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, a fost testată pozitiv pentru COVID-19 pe 6 iulie, iar pe 16 iulie a fost externată, după un test negativ, deşi acuza dureri de picior, noteaza libertatea.ro.

,,Din conţinutul actului de sesizare a rezultat că la data de 6.07.2020, persoana vătămată S.S., în timp ce se afla internată la Spitalul Judeţean Slatina, judeţul Olt, a fost testată pentru COVID-19, rezultatul fiind pozitiv, iar în data de 12.07.2020, aceasta a început să manifeste dureri puternice la piciorul drept şi a solicitat cadrelor medicale ajutor, iar cadrele medicale au manifestat neglijenţă în tratarea acesteia în contextul COVID-19. În data de 15.07.2020, persoana vătămată a fost din nou testată pentru COVID-19, rezultatul fiind negativ, iar în data de 16.07.2020, persoana vătămată a fost externată, deşi acuza în continuare dureri de picior, motiv pentru care în data de 21.07.2020, aceasta a fost internată de urgenţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în urma căreia i-a fost amputată gamba dreaptă”, se arată în comunicatul Parchetului, conform aceeasi surse citate.

Dosarul penal deschis vizează patru posibile infracţiuni: neglijenţă în serviciu, vătămare corporală, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi zădărnicirea combaterii bolilor.

La același spital din Slatina, în vara anului 2010, un copil de 9 ani a fost tratat greșit pentru o fractură și a murit la o săptămână după ce a ajuns în grija medicilor. Brațul rupt, fixat cu o atelă de medici, s-a infectat și i-a fost amputat, însă intervenția a venit prea târziu, când se instalase deja septicemia. Corpul de control al Ministerului Sănătății a stabilit, în urma unei anchete, că medicii care l-au tratat pe copil nu și-au făcut datoria. În 2018, ortopedul Paul Iancu şi chirurgul Mircea Tusciuc au fost condamnați la închisoare cu executare, scrie libertatea.ro.

Sursa: libertatea.ro

PSD o propune pe Maria Sărăcin în fruntea Primăriei Predești

A murit polițistul oltean care a mobilizat sute de români pentru a-i salva viața!

Accident pe străzile Olteniei: cinci persoane au ajuns la spital!

Alexia are 14 ani și a dispărut de ieri!

Bergodi face sexy-anagrame cu numele jucătorilor!


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0