13.4 C
Craiova
miercuri, octombrie 4, 2023

Români prin naștere, olteni prin grație divină!

14.05.2018 a fost o dată pe care mulți dintre noi nu o vor uita. Nu din cauza rezultatului nefavorabil în fața echipei din București, patronată de Nea Gigi, ci datorită atmosferei pe care impreuna am creat-o pe stadionul „Ion Oblemenco”!

Știința a pierdut, oltenii au suferit în același timp cu ea, dar cu ce lucruri bune au rămas suporterii Universității?

Spectacolul a început cu două ore înainte de startul partidei. Lumea a venit la stadion cu mult timp înaintea fluierului de start, ca pe vremuri. Au lipsit doar tablele cărate la subraț. Nimeni nu părea să mai aibă răbdare. Nimeni nu voia să-și lase echipa singură în fața unuia dintre cei mai mari rivali, chiar dacă acest rival se află într-o criză de identitate. Toți așteptau cu sufletul la gură o victorie în fața Bucureștiului.

Aici, în Oltenia, oamenii trăiesc, respiră și iubesc diferit. Nu este un mod de a spune ceva frumos, este o certitudine. Seara trecută, în Peluza Nord, au fost femei, copii, bătrâni, suporteri de toate vârstele. Acest loc, Peluza Nord, care s-a născut din încrederea și iubirea unei brigăzi față de Universitatea Craiova, astăzi reprezintă o forță a tot ceea ce înseamnă o galerie în România. Da, este o galerie care se face auzită, care are cântece extraordinare, pe care nu le întâlnești prea des, dar nu doar aceste lucruri fac Nordul să fie atât de impresionant. Atunci când vezi copii de 3 sau 4 ani care nu își găsesc locul pe scaun și stau tot meciul în picioare, așteptând ca Știința să marcheze sau când își pun mâna la ochi când favoriții sunt pe cale să primească gol. Atunci când vezi bătrâni care coboară și urcă treptele stadionului în baston. Atunci când vezi femei care flutură fularul Universității și cântă imnul cot la cot cu galeria… Atunci cânt tot copiii de care vorbeam prima dată sunt cei care cunosc fiecare fotbalist din lotul Craiovei. Ei bine, atunci știi că nu ai o galerie de moment, nu ai suporteri de rezultat, nu ai nimic de care să-ți fie rușine sau frică. Ai un loc în care te simți ca acasă. Ai Peluza Nord și acolo le poți arăta tuturor că „Așa e la Craiova”.

Da, favoriții din Bănie au pierdut. Cel mai probabil trebuie să așteptăm până sezonul viitor revanșa. Asta numai dacă nu cumva o să ne revedem cu băieții lui Nea Gigi în Super Cupa României. Băluță, Mitriță, Bancu și băieții au jucat bine, au arătat dorință, dar așa cum spunea legenda Craiovei Maxima, Sorin Cârțu, „Norocul nu-l poți antrena”. Oltenii au primit gol în minutul 86. Tot stadionul a avut 10 secunde în care a amuțit. Confuzia, dezamăgirea și supărarea parcă se așternuseră peste tribune. Nu a durat mult pentru că din peluza nord s-a auzit tare, până în celălalt capăt al orașului: „Băă, hai că și eu sunt dezamăgit, dar sunt ai noștri și trebuie să fim cu ei”, a fost unul dintre liderii de galerie care a reușit să ridice toată peluza în picioare, imediat după ce Craiova a primit gol. Atunci nimic nu a mai contat. Nici rezultatul, nici gândul că mai e de așteptat până la o victorie în fața roș-albaștrilor. A fost momentul în care din fiecare colțișor al peluzei s-a auzit „ He He Hai Știința !”

Acum știi și tu cu ce au rămas suporterii după meciul cu FCSB. Acum știi de ce suntem „dintre români cei mai fierbinți”. La Craiova se trăiește în alb-albastru. Aici, indiferent dacă vii ca prieten sau rival, o să știi imediat după ce pleci: „Așa e la Craiova”.

Loading RSS Feed
Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img
Loading RSS Feed

Latest Articles