13.4 C
Craiova
marți, mai 17, 2022

Oltenia rămâne izolată de Vest: autostrada Craiova – Lugoj e iarăși în aer!

- Advertisement -

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a hotărât că ministrul Sorin Grindeanu a anulat ilegal licitația pentru studiul de fezablitate al autostrăzii Craiova-Lugoj.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis la finalul lunii martie să anuleze o licitație pentru proiectarea autostrăzii A6 de 250 de km, de la Craiova la Lugoj, pentru că proiectul se suprapune cu altul de la Craiova la Târgu Jiu. Acum, Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a decis că ministrul Transporturilor a anulat ilegal licitația inițială. Grindeanu a argumentat că reelansează licitația cu un termen de realizare mai scurt cu câteva luni.

„CNSC a decis: ministrul anti-infrastructură Grindeanu a anulat ilegal licitația pentru SF-ul autostrăzii Craiova-Lugoj. Este incredibil cum poate acest om să încurce proiectele mari de infrastructură. Reamintesc că anul trecut, am făcut pentru prima dată în istoria de după ‘89, pași concreți pentru realizarea legăturii rutiere Craiova – Turnu Severin – Herculane – Caransebeș – Lugoj.

Am lansat licitația pentru proiectarea acestei autostrăzi (un studiu de fezabilitate cu nivel mare de detaliu). Acum 3 luni, când eram aproape de semnarea contractului (mai era de rezolvat doar un ultim termen între participanți la Curtea de Apel), ministrul anti-infrastructură Grindeanu a decis să anuleze ilegal licitația.

Pretextul: o relansează cu termen de realizare chipurile mai scurt cu câteva luni. O prostie colosală, în condițiile în care derularea unei noi licitații ia până la un an. Acum, noua licitație se va anula automat, pentru că cea veche se repune pe făgaș. Dar mai rău este că prin această manevră ilegală, până acum nu s-au obținut decât 3 luni de amânare. Răul făcut s-ar putea opri aici dacă Grindeanu nu decide să prelungească blocajul prin atacarea deciziei CNSC. Când nu știi să construiești, dărâmi ce-au făcut alții”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

În iunie 2021 se anunța o „promisiune îndeplinită pentru Oltenia și Banat”, adică Drumul Expres care ar trebui să lege Craiova de Lugoj, pentru care Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNAIR) a reușit să lanseze licitația pentru proiectare. Puțin peste 150 de milioane de lei cu tot cu TVA erau puși la bătaie, adică cca. 30 de milioane de euro.

În septembrie 2021 se încheia procesul de depunere a ofertelor pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru șoseaua de mare viteză. După evaluarea ofertelor, s-a decis ca SF-ul să fie elaborat de Asocierea Egis Romania SA – Search Corporation S.R.L.– Italrom Inginerie Internațională SRL – Geostud S.R.L. – ECO Geodrum S.R.L. – Egis International SAS, care a fost desemnată câștigătoarea acelui contract. Povestea însă s-a încheiat subit. Rezultatul licitației a fost contestat, iar Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a cerut reevaluarea atribuirii.

Sorin Oprescu, de negăsit! Unde s-ar afla fostul primar al Bucureștiului!

Doi părinți și-au dat fiul în judecată pentru că nu le face un nepot!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles