-2.8 C
Craiova
miercuri, ianuarie 19, 2022

Omicron se răspândește rapid! Tulpina bifează cazuri în tot mai multe țări europene

Companiile farmaceutice cercetează noi vaccinuri. Varianta are un număr mare de mutații, care par periculoase!

Omicron, noua mutație a COVID a fost confirmată în opt țări europene, iar alte trei state – Danemarca, Franța și Elveția – așteaptă rezultatul unor teste, având cazuri suspecte. Portugalia a confirmat luni 13 infectări în rândul sportivilor și al staffului tehnic al unei echipe de fotbal. La scurt timp, și Austria a anunțat primul caz Omicron, dintre cele suspectate deja.

Ministrul sănătății din provincia austriacă Tirol a confirmat depistarea unui caz de infectare cu noua variantă Omicron. Austria devine, astfel, al optulea stat european în care este detectată noua tulpină. Potrivit autorităţilor acestui land, persoana în cauză a fost testată pozitiv după ce a revenit dintr-o excursie în Africa de Sud, dar nu prezintă simptome de boală.

Potrivit Libertatea, primul caz suspect de infectare cu tulpina Omicron a fost detectat în Elveția, au transmis duminică seară autoritățile sanitare preluate de agenția Reuters. Cazul a fost înregistrat la o persoană care s-a întors din Africa de Sud în urmă cu o săptămână. Se efectuează teste pentru a se confirmat dacă infectarea provine de la varianta Omicron a virusului. În condițiile răspândirii acestei tulpini, Elveția a impus obligativitatea prezentării unui test negativ înainte de îmbarcarea în avion și carantină timp de 10 zile la sosire pentru călătorii din 19 state. Pe lângă statele din sudul Africii, unde au fost confirmate primele cazuri, pe listă se mai află: Australia, Danemarca, Marea Britanie, Cehia sau Israel.

Specialiștii din Africa de Sud, dar și din Marea Britanie au avertizat că noua tulpină are un număr mare de mutații, care par periculoase, deoarece permit virusului să evite sistemul imunitar și să se transmită mai ușor. Urmează însă să fie făcute mai multe cercetări. OMS a anunțat că, în acest moment, e clar că noua tulpină prezintă un risc mai mare de reinfectare decât alte variante și va fi nevoie de săptămâni pentru a înțelege modul în care Omicron poate avea impact asupra diagnosticului, terapiei și vaccinurilor.

Potrivit profesorului Sir Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group, citat de The Guardian, noua tulpină este puțin probabil să „repornească” pandemia într-o populație care a fost vaccinată pe scară largă. Iar în acest timp, compania farmaceutică Moderna a anunțat că plănuiește să dezvolte o doză de rapel care să asigure protecția în fața acestei variante.

Și compania germană BioNTech, care a dezvoltat împreună cu Pfizer primul vaccin anti-COVID aprobat UE, a transmis că studiază varianta Omicron, iar „cel mai târziu în două săptămâni” sunt așteptate rezultate ale unor studii care să arate dacă aceasta ocolește protecția asigurată de vaccin. În cazul în care scenariul se confirmă, compania a precizat că poate produce și distribui o versiune actualizată a vaccinului său în termen de 100 de zile, notează Libertatea.

Care a fost legătura dintre Gigi Becali și Nuțu Cămătaru: „Mi-e și rușine să comentez”

Accident după Craiova-FCSB. Luțu era la volan și Becali în mașină!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

Relații la tel: 0738/497538

Latest Articles