fbpx
2.7 C
Craiova
miercuri, decembrie 8, 2021

VIDEO: Omul care i-a executat pe soții Ceaușescu: „I-am ajutat sa moară demni!”

Ionel Boeru rupe tăcerea la 30 de ani după ce Nicolae si Elena Ceaușescu au fost executați!

Omul care i-a împușcat pe Nicolae și Elena Ceaușescu a povestit cu lux de amănunte ce s-a întâmplat atât în ziua execuției,pe data de 25 decembrie 1989, cât și inainte și după aceasta.

Din punct de vedere cronologic, pe data de 21 decembrie, forțele militare de la Boteni pleacă spre București, cu misiunea să-l apere pe Nicolae Ceaușescu, dar ulterior, misiunea s-a schimbat pentru că pe data de 22 decembrie, Ceaușescu și soția sa au plecat. În acceași zi, s-a spus că Generalul Milea s-a sinucis, ceea ce a fost de fapt o minciună, întrucât, el fusese omorât. Această lovitură de stat a făcut ca armata să treacă de partea poporului.

Pe 25 decembrie, comandantul unității de care aparținea Ionel Boeru, a cerut 8 voluntari pentru o misiune deosebit de importantă. Neștiind despre ce este vorba, acesta s-a ales voluntar, apoi au plecat spre București, unde s-au întâlnit cu generalul Stănculescu. Au mers împreună spre Târgoviște, iar odată ajunși la destinație, generalul a coborât singur din elicopter și a purtat o discuție aprinsă cu generalul Kemenici, generalul comandant al unității din acel loc.

Am fost selectat eu și șapte subofițeri. Misiunea a fost lungă. Ne-am urcat în două elicoptere și am plecat spre București. Am aterizat și a venit generalul Stănculescu cu niște civili și i-am dat raportul. Era al patrulea om ca putere în armată. Și-a luat piloții, s-au uitat pe hartă și au stabilit unde mergem.Ne-am deplasat cu elicopterele. Zborul a durat foarte putin, in jur de o ora și nu am vorbit nimic. Cand am ajuns la Târgoviște și am aterizat pe terenul de instrucție al acelei unități, s-a apropiat de noi un transportor cu un ofițer pe mitraliera de pe transportor și atunci am simțit că imi bate inima. Generalul Stănculescu a spus să nu coboare nimeni, a coborât doar el. Din transportor a coborat comandantul acelei unitați, actualmente generalul Kemenici, au stat de vorba, o discutie anormala, destul de animata in sensul în care, Kemeni spera că venim să-i luam să-i ducem la București. Atunci Stănculescu ne-a dat ordin să coborâm doar noi parasutiștii și mi-a comunicat că nu are încredere in nimeni din unitate și să iau masuri cu militarii pe care îi am, sa fac siguranta unitatii. Am facut, dar era un ordin absurd, nu puteai cu 7 oameni sa aperi o cazarma mare de un hectar. Am aflat apoi de ce suntem acolo. Mi-a spus generalul Stănculescu că urmează procesul soților Ceaușescu.(…)Stănculescu a dat ordin să se facă rechizitoriul și să stabilească încăperile. Apoi mi-a comunicat că are nevoie de doi oameni foarte buni să-l păzească(…).”, a relatat Ionel Boeru.

Acesta a povestit cum a decurs ziua de Crăciun de acum trei decenii, de când cei doi soți au fost executați și ce urmări a avut. Li s-a cerut o ultimă dorință și aceea a fost că vor să moară împreună. Ionel Boeru și cu încă un militar au fost cei care l-au dus pe Nicolae Ceaușescu în drumul spre locul în care urma să aibă loc execuția și a mărturisit că a observat cum pe bărbat ăl lăsaseră picioarele, iar când a văzut militarii, a strigat: „Trăiască România socialist” și a cântat primele versuri din imnul national. În urma lui, era adusă soția, Elena Ceaușescu, care tocmai ce avusese un conflict cu un militar, ea fiind cea care a primit cea mai dureroasă replică: „Leano, pana aici ți-a fost!”, iar ea l-a injurat.

Procurorul Dan Voinea îi întreabă dacă suferă de vreo boală, dacă are vreo problema, după care Ceaușescu ii spune:„ Se termină treaba asta de aici, să vezi ce pățești după!”. Atunci Dan Voinea i-a dat ocazia să se salveze, dacă el spunea că are probleme cu capul, atunci ei luau alte măsuri. Până să fie scoși afară, completul de judecată intră într-o încăpere ca să delibereze și atunci Mugurel Florescu a purtat o discuție cu ei și i-a întrebat de avere, unde sunt banii, dar bineînțeles că nu i-a băgat în seamă. Elena era foarte agresivă și el tot timpul o tempera bătând-o pe picior. (…) Eu cu un militar l-am dus pe Ceasușesc pe drumul spre execuție. Pe drum l-am simțit că i s-au lăsat picioarele, în momentul când am ieșit afară și a văzut militarii, a strigat „Trăiască România socialistă” și a cântat primele versuri din imnul national. Inapoia mea, alti doi colegi au dus-o pe ea. Ea a avut conflict cu un militar. El i-a spus „Leano, pana aici ti a fost” iar ea l-a înjurat. (…) I-am ajutat să moară demni. Stănculescu nu a precizat ca nu trebuie legați la ochi, că vine el și dă comanda, că vine un preot, el a zis să-i duc și să-i împușc. Am ordonat foc. Am executat exact cum a zis stanculescu, de la șold am tras serii, 3 cu aproximatie, sau 2. Primul a picat el, probabil ca i-am atins picioarele și a picat în genunchi și următoarea rafală l-a prins cu corpul pe spate. Ea s-a dus in stânga, a picat cu tâmpla dreaptă de un beton care era acolo. Din momentul resprectiv, a tras urmatorul care era langa mine un singur cartuș, celălalt a tras foarte târziu. s-a mai tras și de pe deasupra mea, de pe transportor, lucru care multi spun ca nu e adevarat, prin meseria pe care am avut-o, eu am lucrat foarte mult cu mitraliere, cu tunuri, dar e una zgomotul pe care îl face o mitraliera, față de un pistol mitralieră.”, a spus acesta.

Cadavrele soților Ceaușescu, pierdute pe stadionul Ghencea

Ei au fost verificați de doi doctori, unul care a venit cu noi și doctorul unității. Erau morți. Și atunci au venit niște militari cu sfoară și i-a legat colete. Am primit ordin să-i punem într-un elicopter cu care m-am deplasat și eu. Unul din plutonul de execuție a trebuit să stea așezat pe cadavrul lui (al lui Nicolae Ceaușescu – n.red.). E vorba de Dorin Cârlan.

„La Ghencea am primit ordin să aștept salvarea și să predau coletele. Gațu organizase Crăciunul și îi invitați la masă pe toți. Au intrat acolo și au uitat de noi. A început să se însereze și unul dintre piloți mi-a spus că are probleme cu unul dintre elicoptere și vine noaptea. Am făcut semn la niște militari cu care vorbisem și a venit un ofițer și i-am zis că vine o salvare și să predea coletele. Și am lăsat cadavrele acolo și am plecat în unitate. Ofițerul nu știa ce păzește, știa că sunt două colete. Le-am lăsat în interiorul stadionului, lângă o margine. Culmea e că n-a venit nicio salvare, a venit un transportor blindat. Am aflat de la ofițerul respectiv. Ofițerul când a văzut că vine transportorul a plecat la unitate. Cei cu transportorul au căutat și n-au găsit. Era întuneric, erau învelite în verde. Le-a găsit Stănculescu a doua zi. Eu când am ajuns în unitate ei aflaseră deja ce se întâmplase. Am adormit, la 12 noaptea vine comandantul garnizoanei și mă trezește să merg la telefon. Era Mugurel Florescu, m-a făcut în toate felurile și mi-a zis să mă prezint la București de dimineață. Nu m-am dus, s-a dus un pilot și un maistru. Dar până au ajuns ei, au găsit cadavrele. Și tot atunci s-a tras asupra transportorului din Ministerul Apărării. Stănculescu a fost rănit la mână și un căpitan a fost rănit destul de grav și a fost internat(…). Cadavrele au fost duse la IML, la Spitalul Militar”, a mai adăugat Ionel Boeru.

La 25 decembrie 1989, a avut loc procesul soţilor Ceauşescu în faţa Tribunalului Militar Extraordinar. Tribunalul i-a condamnat pe cei doi, cu unanimitate de voturi, la moarte şi confiscarea averii sub acuzaţiile de genocid, subminarea puterii de stat şi subminarea economiei naţionale. Sentinţa a rămas definitivă (inculpaţii au refuzat să facă recurs) şi a fost executată (prin împuşcare cu mitraliera) în incinta garnizoanei din Târgovişte, unde cei doi fuseseră aduşi pe 22 decembrie.

Material realizat pe baza declarațiilor din cadrul emisiunii „Sinteza zilei” Antena3.
sursă foto: descopera.ro

romaniatv.net

În 3 minute poți să citești și:  Drama neştiută a Ancăi Ţurcaşiu! A trecut prin momente îngrozitoare, asemeni regretatei Mădălina Manole

Primele condamnări în dosarul Colectiv! Cea mai mare pedeapsă a primit-o patroana firmei de artificii

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles