Oprea: „Tehnologia modernă e soluția!” Firică: „Efect 3D al administrației PSD!”

Mario Ovidiu Oprea și Mihai Firică, doi dintre candidații la alegerile interne din PNL, au prezentat ce ar face dacă vin în fruntea urbei.

Subiectul numărul unu atins de parlamentarul Mario Ovidiu Oprea în cadrul conferinței de presă de astăzi a fost cel a traficului infernal din Bănie. Nu s-a dezis de propunerile cu troleibuz și bandă de urgență ale lui Marinel Florescu, dar a venit cu una în plus: „La cum e traficul in Craiova a ajuns să fie mai greu de traversat Calea București decât Balșul. Soluțiile cu care a venit administrația PSD sunt corelarea semafoarelor, folosirea polițiștilor, benzi de selectare, sensuri unice, sensuri giratorii și parcări cu plată. Eu am o altă soluție: folosirea tehnologiei moderne, smart, pentru monitorizarea traficului. Se mai numește internet of things și prevede existența unor senzori la semafoare, care identifică numărul de mașini care urmează să vină. Ar rezulta o fluidizare a traficului cu 25% mai bună”.

Mihai Firică a atacat actuala conducere a orașului: „Administrația păguboasă a PSD bagă Craiova în faliment. Water Park, parcarea subterană și stadionul Oblemenco sunt doar trei obiective care merg în pierdere. Să vă dau un exemplu: s-a întârziat închirierea spațiilor din stadionul Oblemenco. În plus, sunt alte venituri care se pot realiza la stadion, nu doar cele din evenimente sportive. Există un efect 3D al actualei administrații, tradus prin dezinteres, dispreț, distrugere. Centenarul a fost ratat la Craiova, nu s-a ridicat un bust, un monument pentru a marca acest an, ci doar bustul unui erou albanez Skandenberg. Aleea Personalităților, un proiect de-al meu de 3 ani, e în paragină, busturile sunt distruse, ruginite. Am făcut o sesizare penală cu privire la Monumentul victimelor comunismului, iar poliția a indicat că sunt fapte de furt și distrugere, dar nu a identificat încă făptașii. Și e păcat, pentru că nu sunt bani de la buget, ci foștii deținuți politici au dat bani pentru acest monument”.

Oprea: „Eu mai cred în 2 tururi pentru alegerile de primari!”

Mario Oprea, participant în alegerile interne, a spus care ar fi primele hotărâri care le-ar lua dacă ar deveni primar: „În momentul în care aș păși în Primăria Craiova aș impune un cod de conduită a funcționarilor publici, ce ar avea în vedere schimbarea mentalității. Ca obiectiv mi-aș dori ca Liceul Carol să fie cum era înainte”. Mihai Firică are un alt proiect de suflet: „Realizarea unui palat al culturii, cu săli de concerte, cu sedii pentru creatorii independenți”.

Chiar dacă dreapta locală e divizată și, foarte probabil, va veni cu 3-4 candidați pentru Primărie, Mario Oprea are o soluție pentru izbânda finală: „eu mai cred în turul 2 pentru alegerile de primari. Acesta ar putea uni dreapta, în condițiile în care stânga se poate pulveriza. Turul 2 e posibil întrucât putem avea majoritatea în Parlament și atunci am vota acest lucru”.

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *