fbpx

Orașul care a pierdut lupta cu boala iar victimele sunt abandonate pe străzi: ”Oamenii tineri au prioritate în spitale, medicii nu le dau șanse bătrânilor!”

Pandemia de coronavirus se face simțită intens și în America de Sud, unde Ecuador este cea mai lovită țară. Din cauza virulenței infecțiilor, statul cu 17 milioane de locuitori are cea mai mare rată a mortalității de pe continent.

În cazul orașului Guayaquil, al doilea ca mărime din țară, numeroase decese se încheie pe stradă, unde victimele COVID-19 sunt abandonate zile întregi de autoritățile copleșite de răspândirea virusului.

Pe Social Media au circulat clipuri cu scene dramatice. ”Serviciile funerare din Ecuador s-au prăbușit din cauza focarului de coronavirus. Oamenii au fost obligați să adune cadavrele de pe străzi pentru ca autoritățile să le acorde atenție”, transmitea o jurnalistă locală, de la Telemetro Reporta.

 

”Realitatea asta e. Am fost copleșiți, suprasolicitați și există oameni care au murit în casele lor. E crud ce se întâmplă aici, e cel mai afectat oraș din Ecuador”, a confirmat fostul fotbalist în naționala Argentinei Carlos Alfaro Moreno (55 de ani).

Ecuador nu testează cetățenii de coronavirus decât dacă aceștia au simptome clare. Chiar și cei care au avut contact cu persoane depistate cu COVID-19 sunt ignorați, din cauză că nu există suficiente teste. Lenin Moreno, președintele Ecuadorului, a recunoscut recent că numărul celor care au coronavirus ar putea fi mult mai mare.

”Oamenii tineri au prioritate în spitale față de cei bătrâni, pentru că medicii nu le dau prea multe șanse celor din urmă”, povestea recent fotbalistul argentinian Leandro Vega (23 de ani), șocat de ceea ce trăiește în Guayaquil.

Potrivit specialiștilor, Ecuador nu a atins încă vârful epidemiei, așteptat în următoarele săptămâni, spre finalul lunii aprilie. Experții spun că situația critică din țară se explică prin lipsa investițiilor în sistemul de sănătate, precum și pe nerespectarea carantinei impuse de autorități.

Potrivit datelor oficiale, 70% dintre infectările cu COVID-19 sunt concentrate în regiunea Guayas și în capitala ei, Guayaquil.

sursa foto: ft.com

În 3 minute poți să citești și: VIDEO! Hora victoriei la Spitalul de Infecțioase din Craiova!

4 infectați cu COVID19 s-au plimbat o săptămână printre doljeni!

Cu gura şi nasul acoperite”. Încă un județ în care masca de protecție devine obligatorie

VIDEO! Modelul coreean explicat în toate detaliile: „Aceasta e știința!”

BMC logoBuy me a coffee

Zahar la plic

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0