Orașul din Oltenia unde s-a auzit imnul ,,Deșteaptă-te române”. A devenit un loc important pentru cei care susțineau unirea
Tudor Vladimirescu a fost primul care a ridicat steagul României. Acest steag a fost creat de către un cărturar numit Petrache, fiul Olteniei. În orașul Râmnicu Vâlcea, s-a auzit pentru prima dată muzica compusă de Anton Pann. Și imnul „Deșteaptă-te, române!” a devenit un loc important pentru cei care susțineau unirea, exprimând un sentiment puternic de dragoste pentru țară.
Orașul din Oltenia unde s-a cântat ,,Deșteaptă-te române”
Poemul „Un răsunet” scris de Andrei Mureșanu în timpul Revoluției din 1848 a fost transformat într-un cântec foarte repede. Prima dată când a fost cântat a fost pe 29 iulie 1848 în Râmnicu Vâlcea (în Ţara Românească, revoluția a început pe 11 iunie).
Orașul din Oltenia ideal pentru pensionari!
Poemul s-a transformat în imn sub numele „Deșteaptă-te, române!”, câștigând rapid faima datorită mesajului său puternic și mobilizator. Începând cu anul 1848, acest cântec a devenit foarte drag românilor, inspirându-i și dându-le curaj în momente critice, precum Războiul de Independență (1877-1878), dar și în timpul primului și celui de-al doilea Război Mondial.
Imnul conţine acest sublim „acum ori niciodată”, prezent în toate imnurile naţionale
Mesajul imnului „Deşteaptă-te, române!” este în acelaşi timp social şi naţional. Social, deoarece impune o permanentă stare de vigilenţă pentru a asigura tranziţia către o lume nouă. N aţional, deoarece alătură această deşteptare tradiţiei istorice. Imnul conţine acest sublim „acum ori niciodată”, prezent în toate imnurile naţionale, de la „paion”-ul cu care grecii au luptat la Marathon şi Salamina până la „Marseilleza” Revoluţiei franceze, conform presidency.ro.