27.8 C
Craiova
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Orașul din România care are nevoie de cel puțin 1.000 de muncitori

Orașul din România care are nevoie de muncitori. A atins un nivel de șomaj zero!

Un municipiu din România este în căutare de cel puțin 1.000 de muncitori pentru a satisface cerințele companiilor din regiune. Datorită investițiilor din ultimii ani, acest oraș a atins un nivel de șomaj zero, iar acum se ia în considerare inclusiv atragerea forței de muncă din Asia și din nordul Africii.

Orașul din România care are nevoie de cel puțin 1.000 de muncitori pentru a satisface cerințele

Joi, primarul Chereji Florin-Flavius a declarat că există o necesitate urgentă de 1.000 de muncitori pentru a satisface cerințele companiilor din regiune. În lipsa găsirii acestei forțe de muncă, se ia în considerare posibilitatea de a „importa” muncitori din Asia și nordul Africii.

Sute de muncitori și utilaje pe Tronsonul 1 al DEx12 Craiova-Pitești

Primarul a subliniat că s-a încercat să se aducă muncitori din Ungaria, dar companiile au renunțat treptat la această idee din cauza întârzierilor la locul de muncă generate de cozile de la punctele de trecere a frontierei. Astfel, s-a ajuns să fie aduși muncitori chiar și din zone situate la o distanță de 120 de kilometri, din județe învecinate din România, cum ar fi Bihor, aceștia făcând naveta zilnic.

Este cazul oraşului Chişineu-Criş, din județul Arad, care a ajuns la şomaj zero. În urma investiţiilor din ultimii ani, dar acum caută „urgent” cel puţin 1.000 de muncitori, pentru a acoperi necesarul companiilor din zonă. Concret, se caută muncitori pentru șantierul autostrăzii Pitești-Sibiu. Iar până acum s-au oferit doar câțiva localnici, care erau aproape de pensionare.

Oraşul Chişineu-Criş are peste 4.000 de angajaţi, însă doar în companiile multinaţionale

La o populaţie de 7.200 de persoane, oraşul Chişineu-Criş are peste 4.000 de angajaţi, însă doar în companiile multinaţionale. În zonă predomină industria de prelucrare a aluminiului. Anul trecut, şi oraşul Sebiş, tot din judeţul Arad, declara şomaj zero, potrivit sursei citate.

„Avem 1.000 de firme la o populaţie de 5.000 de oameni, incluzând aici minorii şi pensionarii. Dacă ar fi să ne raportăm doar la populaţia activă, practic avem o firmă la trei locuitori„, declara primarul oraşului Sebiş, Cristian Feieş, în martie 2023, potrivit gandul.ro.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles