26.2 C
Craiova
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Orașul din România unde locuințele vor fi încălzite cu ajutorul hidrogenului verde

Orașul din România unde oamenii vor depinde de ajutorul hidrogenului verde! Consiliul local va investi milioane de lei

Oradea se pregătește să devină primul oraș din România în care locuințele vor beneficia de încălzire folosind tehnologia hidrogenului verde. Această inovație marchează un progres semnificativ către o sursă de energie mai curată și sustenabilă, cu un impact pozitiv evident asupra mediului înconjurător.

Orașul din România unde locuințele vor fi încălzite cu ajutorul hidrogenului verde

Potrivit informațiilor antena3.ro, compania de termoficare din Oradea planifică să investească suma de 127 milioane de lei în dezvoltarea unei instalații de producție de hidrogen verde. Acest proiect-pilot marchează o premieră în România în ceea ce privește utilizarea tehnologiei pentru o producție de mare capacitate.

În viitorul apropiat, locuințele din Oradea vor beneficia de încălzire cu tehnologia hidrogenului verde. De asemenea, va fi construită o instalație de producție de hidrogen cu o capacitate de 10 MW, alături de facilități pentru stocarea acestui gaz. Hidrogenul, utilizat împreună cu gazul metan, va genera energia termică necesară pentru încălzirea locuințelor.

Marius Șumudică nu are încredere în Ianis Hagi: „Nu poate juca la Galatasaray”

Pentru că va funcționa numai pe bază de apă care, după procedura de electroliză nu va avea nevoie de alte tratamente, şi va putea fi deversată în Criș, această „fabrică” de hidrogen nu va fi poluantă. Pentru producţia de hidrogen, CET Oradea va folosi apa din Crişul Repede, mai scrie sursa anterior menționată.

Ar fi fost deja aprobată investiţia de Consiliul Local Oradea şi urmează să fie depusă spre finanţare prin Planul Naţional de Reconstrucţie şi Rezilienţă (PNRR).

Prima școală de meșteșugărit, în Casa Artelor

Anul acesta va fi deschisă prima școală de meșteșugărit, în Casa Artelor, de Muzeul Astra din Sibiu. Investiția se ridică la aproximativ 2,5 milioane de euro. Investiția este realizată deja în proporție de 85% și a inclus renovarea completă a unei case de patrimoniu din Piața Mică a Sibiului.

„Prin Casa Artelor ne-am dorit să aducem arta tradițională românească mai aproape de publicul tânăr. Să o facem mai accesibilă și, totodată, să îi asigurăm longevitatea. Credem cu tărie că muzeele și locurile de cultură trebuie să facă eforturi pentru a se apropia de public, de copii și de tineri în special, pentru că aceștia vor duce mai departe moștenirea noastră culturală”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului Astra.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles