12.3 C
Craiova
duminică, aprilie 14, 2024

Orașul din România unde se va construi un campus de 26 de milioane de euro

Orașul din România unde sute de studenți se vor bucura de un campus de 26 de milioane de euro

Un municipiu din România va primi o finanțare în valoare de 26 de milioane de euro pentru dezvoltarea unui campus dedicat învățământului dual.

Vineri, contractul de finanțare a fost semnat la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în prezența ministrului Educației, Ligia Deca, și a rectorului Sorin Radu.

Campusul va găzdui 250 de persoane

Conform planului, campusul, conceput pentru a găzdui 250 de persoane (elevi și studenți care vor urma cursuri simultan), va fi compus din patru clădiri distincte, fiecare având o destinație specifică.

„Astfel, Corpul A va fi dedicat sălilor de curs şi laboratoarelor; Corpul B va acomoda cantina şi biblioteca; Corpul C – aula şi spaţiul multifuncţional, iar Corpul D va fi un cămin cu o capacitate de 150 de persoane.

Orașul din România unde chiria este cât jumătate din salariu

La nivelul solului se propune realizarea a patru parcări cu un total de 140 de locuri pentru automobile. O zonă cu două locuri de parcare pentru autobuze şi un spaţiu de andocare pentru biciclete. Planul prevede şi amenajarea exterioară a două terenuri de sport. Unul de baschet (627 mp) şi unul de volei (360 mp)”, se arată în comunicat, conform Antena 3 CNN.

Orașul din România unde se va construi un campus de 26 de milioane de euro

Construcţia acestui campus, în Sibiu, are scopul de a asigura educaţia şi formarea profesională în sistem dual prin dezvoltarea de parteneriate cu operatorii economici. Pentru a adapta educaţia şi formarea profesională la dinamica pieţei muncii din Sibiu şi din regiune

Valoarea totală a cererii de finanţare este de aproape 26 milioane euro. Va fi susţinută prin Programul-pilot pentru dezvoltarea consorţiilor integrate pentru învăţământ dual. Prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)/Pilonul VI: Politici pentru noua generaţie/ Componenta C15: Educaţie/ Reformă.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles