13.4 C
Craiova
marți, mai 17, 2022

Ordonanță de Urgență: profesorii să-și primească banii restanți din 2017 – 2021!

- Advertisement -

Deputat PNL: „Îndreptăm greșelile trecutului!”

Guvernul a dat astăzi o Ordonanță de Urgență pentru ca plățile către profesori pentru banii restanți din perioada 2017-2021 să fie făcute rapid. Este vorba despre plata diferențelor de drepturi salariale către profesori. Anunţul a fost făcut joi de deputatul PNL Ben Oni Ardelean, potrivit România TV.

„Profesorii și personalul didactic auxiliar din bibliotecile centrale universitare vor beneficia de plata diferentelor de drepturi salariale pentru perioada 2017 – 2021. Totul, printr-un OUG adoptat în ședința de Guvern de astăzi. Îndreptăm greșelile trecutului!”, a scris deputatul PNL Ben Oni Ardelean pe Facebook.

„Personalul didactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat beneficiază de plata diferenţelor de drepturi salariale cuvenite, rezultate din stabilirea salariului de bază prin utilizarea tranşelor de vechime în învăţământ instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 38/2017 pentru aplicarea prevederilor art. 34 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, pentru
perioada 1 iulie 2017 – 31 august 2021.

Personalul didactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, inclusiv personalul didactic auxiliar din bibliotecile centrale universitare, beneficiază de plata diferenţelor de drepturi salariale cuvenite, dar neacordate, rezultate din aplicarea și calcularea creşterilor, respectiv a majorărilor salariale prevăzute la: art. 15 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, precum și la art. 4, art. 5 alin. (1), art. 7 şi art. 8 din anexa nr. I capitolul I litera B – „Reglementări specifice personalului didactic din învăţământ” – la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, la salariul de bază aflat în plată, pentru perioada 1 ianuarie 2019 – 31 mai 2021.

De plata diferențelor de drepturi salariale prevăzute la art. 1 și art. 2 beneficiază personalul didactic încadrat în învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, precum și personalul didactic auxiliar încadrat la bibliotecile centrale universitare, căruia, pentru perioadele prevăzute la art. 1 și art. 2, nu i-au fost acordate aceste drepturi, până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență”, se arată în proiectul OUG.

Pedepse mari pentru cei care ucid sau schingiuiesc animale!

O femeie a plătit un asasin ca să-i omoare iubitul!

Care este orașul din România cu cele mai multe femei singure!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles