fbpx

Ordonanța militară 4. Refuzul medicilor de a interna un pacient cade sub incidența legii

Noi măsuri drastice au fost anunțate de către secretarul de stat Raed Arafat, duminică seară, în ceea ce privește internările. Refuzul medicilor de a interna un pacient cade sub incidența legii penale, a anunțat duminică seară secretarul de stat Raed Arafat, care a atras atenția managerilor de spitale și doctorilor că pacienții nu pot fi refuzați pe motiv că nu există confirmarea că sunt pozitivi sau negativi la testarea COVID-19.

Am emis patru ordine. Primul, extrem de important, stabilește anumte reguli pentru internarea pacienților. Ni s-a semnalat că s-a întârziat cu internarea sau transferul din cauza lipsei testării am decis să emitem un ordin care stabilește clar că orice pacient poate fi suspicionat chiar dacă nu există testarea, personalul medical să se protejeze”, a declarat Raed Arafat.

Pacientul în stare critică se va interna la spitalul la care s-a prezentat sau la unul stabilit de Direcția de Sănătate Publică (DSP), scrie hotnews.ro

„Refuzul de internare a unui pacient care are nevoie, cade sub incidența penală. Atragem atenția managerilor și medicilor că pacienții nu pot fi refuzați la tratament pe motiv că nu există confirmare sau infirmare că sunt pozitivi sau negativ cu Covid”, subliniază Arafat.

Un alt articol al ordinului stabileşte modul de detaşare a personalului medical în starea de urgenţă. Astfel medicii, asistentele şi personalul auxiliar, dar şi chimiştii, biologii, farmaciştii, terapeuţii pot fi detaşaţi sau delegaţi la alte unităţi publice care au deficit major de personal, fără a putea refuza detaşarea sau delegarea pe perioada stării de urgenţă. Dacă mutarea se face în alte localităţi, autorităţile au obligaţia de a le asigura cazarea şi hrana. Detaşarea în interiorul judeţului se face prin ordin al prefectului, la propunerea DSP, iar detaşarea în alt judeţ se face prin dispoziţia unui secretar de stat din MS sau prin ordin al comandantului acţiunii.

Același ordin mai prevede coordonarea serviciilor de ambulanţă de către ISU pe perioada stării de urgenţă şi clarifică modul în care se va face acest lucru.

In 3 minute poți să citești și: Metodă inedită, adoptată de un poliţist pentru a-i convinge pe oameni să stea în casă: patrulează pe străzi cu o cască coronavirus

Mărturie șocantă din „spitalul groazei” din Suceava: Nu ieși viu de aici!

BMC logoBuy me a coffee

Zahar la plic

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0