fbpx
5.2 C
Craiova
miercuri, aprilie 14, 2021

Câte ore de școală au pierdut săptămânal elevii din România!

Învățământul online, piedică pentru copii și tineri!

- Advertisement -
- Advertisement -

În România, peste un milion de elevi din mediul rural au pierdut aproximativ șase luni de școală, din cauza lipsei de internet.

Ruptura de învățământul clasic a fost extrem de grea pentru cei care provin din medii defavorizate, acolo unde posibilitățile financiare sunt reduse. Cu alte cuvinte, neparticiparea la orele din mediul online în rândul elevilor va duce la o rată mai mare a abandonului școlar.

„La un an de declararea oficială a pandemiei şi de la prima zi în care şcolile din România s-au închis, iar educaţia s-a transferat în online, aproape un milion de copii înscrişi în învăţământul preuniversitar din mediul rural se află în faţa unui moment critic”, potrivit organizației World Vision România, citată de Digi24.

În raportul oferit de fundație preocupată de condițiile de trai și învățare ale copiilor din rural, s-a constata că 40% dintre elevii din mediile defavorizate, majoritatea înscrişi la şcolile din mediul rural, nu au participat efectiv la ore.

Principalele motive au fost:

–         problemele financiare ale familiei, care nu au permis achiziționarea un smartphone sau un calculator de pe care elevii să învețe;

–         lipsa conexiunii la internet – unul din trei sate în care World Vision activează are zone cu semnal slab sau inexistent;

–         pregătirea insuficientă a profesorilor încât să predea şi să-şi examineze elevii online;

–         lipsa unui loc acasă unde să participe la lecţiile online.

The following two tabs change content below.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

26,985FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -
spot_img

Latest Articles