fbpx

Educatoarea a jucat banii colegelor la păcănele!

Slăbiciunea pentru păcănele i-a adus educatoarei o condamnare de 2 ani și 9 luni de închisoare pentru înşelăciune şi trafic de influenţă, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Costelia Lascu, educatoare la grădinița din comuna brăileană Viziru, a fost condamanată de Tribunalul din Brăila, după ce în 2016 a cerut bani de la colegele ei, mințindu-le că o să le dea subiectele pentru examenul de titularizare. Educatoarea a primit suma de 36.000 de lei și 500 de euro, bani pe care i-a jucat și i-a pierdut mai apoi la păcănele.

Colegele femeii au picat examenul de titularizare și au rămas și cu banii luați: ”Le-a promis că le va procura subiectele pentru concursul de titularizare pentru postul de învăţător, respectiv educator la care urmau să participe, obţinând de la acestea 16.000 de lei, respectiv 20.000 de lei şi 500 euro, deşi a cunoscut că nu poate face rost de acele subiecte” apare în rechizitoriul prin care a fost dată în judecată femeia.

După ce a intrat în posesia banilor, T.B. a contactat-o telefonic pe Sider Costelia, dându-i suma solicitată, pe care a pus-o într-o coală de hârtie. În perioada următoare, inculpata i-a mai solicitat persoanei vătămate încă 6.000 lei, sub pretextul că îi fuseseră ceruţi suplimentar de către persoanele din cadrul IŞJ Brăila, pentru a-i furniza subiectele. În aceste condiţii, persoana vătămată a apelat din nou la părinţii ei, care, cu greu, fiind pensionari şi bolnavi, i-au mai dat 2.000 de lei, iar pentru restul de 4.000 de lei a stabilit cu inculpata să o aştepte până în luna iunie 2016, când urma să primească banii pentru lunile din vacanţa de vară”, explică procurorul de caz în rechizitoriu.

Costelia Lascu trebuie să le restituie colegelor sale 34.900 de lei şi 500 de euro, potrivit hotărârii judecătorilor brăileni. De asemenea, este obligată să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Bibliotecii Judeţene ”Panait Istrati” Brăila sau la Colegiul Tehnic “Costin D.Neniţescu” pentru o perioadă de 120 de zile lucrătoare, sub coordonarea Serviciul de Probaţiune Brăila. 

În 3 minute poți să citești și: Diferența dintre Cluj și Craiova: de la Robbie Williams la Dan Bitman!

BMC logoBuy me a coffee

Zahar la plic

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Cristina Plesoianu

Latest posts by Cristina Plesoianu (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0