13.4 C
Craiova
marți, mai 17, 2022

Până să construiască locuri de parcare, Primăria îți ridică mașina. Vezi câți bani ai de scos din buzunar

- Advertisement -

Gata, cetățeni ai Craiovei, s-a terminat cu lăfăiala pe domeniul public al orașului. Pentru că domeniul ăsta public nu e chiar al publicului, al vostru, fiindcă el e administrat spre binele vostru de autoritățile pe care le-ați votat.

Iar acestea au hotărât, la nivel central, cu aplicare în plan local, firesc tot spre binele vostru, posesori de drepturi, inclusiv de dreptul la proprietate, să vă ridice proprietățile. În speța de față, mașinile proprietate personală parcate neregulamentar.

Operațiunea de ridicare, transportare, depozitare, eliberare a mașinilor va fi una concertată  între instituțiile RAT Craiova (nu faceți traducerea termenului, e pur și simplu abrevierea organismului local) și Poliția Municipală ori Locală. Pe linie de subordonare, în sensul că organele polițienești vor zice: Ridic-o!, iar angajații Rat vor executa.

Dacă ți-ai parcat mașina proprietate unde nu trebuia și revii la fața locului sunt două variante: ți-au furat-o hoții sau ți-au ridicat-o angajații Primăriei. În primul caz faci plângere la poliție. În cel de-al doilea nu știm exact care e procedura, singura certitudine este că pentru a o recupera scoți din buzunar 300 lei. Dacă ai norocul să-i surpinzi pe angajații municipalității în momentul în care îți ridică mașina costurile se reduc la jumătate, adică plătești doar 150 lei.

Mai mult, există și un tarif de depozitare al mașinii tale, în jur de doi euro jumătate, cam cât e o zi de parcare în Budapesta sau în Praga. Adică, pentru fiecare zi în care proprietatea ta este depozitată, chiar împotriva voinței tale, în parcarea Rat ești bun de plata a 10 lei/zi.

Locuri de parcare vs. Masini inmatriculate

Am avut o tentativă eșuată de a afla câte locuri de parcare sunt pe raza orașului și câte mașini înmatriculate. De ce eșuată? Pentru că reprezentanții departamentului de imagine ai Municipalității ne-au furnizat pertinentul răspuns: Nu știu. Dar au promis că se interesează până luni și atunci vom avea tabloul complet.

În cazul în care numărul locurilor de parcare amenajate de municipalitate este mai mic decât cel al mașinilor înmatriculate în oraș, fără a lua în considerare dorința conducerii orașului de a-l transforma într-unul turistic, fapt care duce la sporirea traficului rutier și implicit la necesitatea unui număr mai mare de locuri de parcare, ne-am confrunta cu o problemă.

Operațiunea de ridicare, depozitare etc va demara de luni. Astfel încât, cetățeni ai Craiovei vă mai puteți bucura de trei zile în care să vă faceți mendrele prin oraș după bunul plac.

 

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles