21.7 C
Craiova
sâmbătă, aprilie 13, 2024

OFICIAL: primele jucătoare care părăsesc SCM Craiova! Burcea: „Situația e gri!”

SCM Craiova se bate pentru Cupa EHF, cea mai mare performanță din istoria sportului de echipă din Bănie. Însă clubul este pe un butoi de pulbere. Între conducerea tehnică a echipei de handbal feminin și conducerea administrativă a clubului susținut de Primăria Craiova tensiunile sunt evidente.

 

SCM Craiova e în finală europeană, însă situația nu este deloc roz, ci gri, după cum spune antrenorul. Un grup important de jucătoare nu vor mai continua la club, echipa e pe punctul de a se destrăma. Presa a speculat că Iulia Dumanska și Valentina Elisei vor ajunge la Vâlcea. Burcea a declarat cu subiect și predicat că Bobana Klikovac ia drumul Ungariei, în vreme ce Teodora Popescu e și ea ca și plecată din Bănie. Iar conducerea administrativă nu e capabilă să aducă alte jucătoare în loc, chiar dacă echipa are șanse reale să evolueze în grupele Ligii Campionilor la anul. În aceste condiții, Burcea se gândește să plece.

 

„Performanța nu se poate face peste noapte. Noi am luat totul pas cu pas, metodic. Am stabilit obiective intermediare, am luat-o etapă cu etapă și după o muncă de doi ani am ajuns aici. Dacă vom câștiga trofeul vom juca în grupele Ligii Campionilor, la anul. Chiar și dacă vom pierde finala putem accede în grupele celei mai importante competiții, în funcție de rezultatele CSM-ului. Însă ce vom face în grupele Ligii”, s-a întrebat retoric Burcea în cadrul unei emisiuni la TVR Craiova.

 

Apoi a explicat starea de fapt de la SCM Craiova. „Pentru a reprezenta cu mândrie Craiova în Ligă eu am cerut 2-3 jucătoare cu condiția să rămână lotul de acum. Iar în acest moment, la noi lucrurile sunt gri. Nu vorbesc în necunoștință de cauză, știu ce spun. Sunt sportive care au semnat deja cu alte echipe! Bobana Klikovac a semnat cu Ferencvaros. Teodora Popescu a ales o altă echipă. Condiție în care am dorit-o pe Laurisa Landre pe acest post sensibil. A cerut același salariu pe care l-a avut și în prima perioadă când a jucat pentru noi, pentru valoarea ei unul modest. Negocierile au căzut”, a explicat Burcea.

 

Și a indicat și vinovații: „Factorii de decizie: conducerea administrativă a clubului, ei sunt cei care au decis să facă sau să nu facă anumite lucruri. Eu am activat de la 3,4, 5 sezoane în sus. Nu am venit la Craiova să plec, îmi doresc să continui la Craiova, dar nu vreau să ne întoarcem în timp. Însă modalitatea în care alegem să comunicăm, să continuăm acest proiect eu zic că nu e cea reușită. Au existat schimbări în cadrul clubului, lucrurile s-au mișcat greoi, am ratat sportive care doreau să rămână, altele care doreau să vină la club. Sper să avem noroc săptămâna următoare.Bugetul salarial al echipei este același ca anul trecut. Problema nu e asta, nimeni nu poate să spună că Burcea a cerut, ci pot spune că Burcea a adus. Și mă refer la firmele pe care le-am adus”.

 

Antrenorul care a reușit marea performanță la echipa de handbal feminin a SCM Craiova nu știe dacă mai continuă la clubul din Bănie: Și înainte de această finală au existat oferte pentru mine. M-am întors la Craiova de la Corona Brașov, o echipă unde am câștigat medalii, plus o semifinal de Cupă Europeană. Există discuții cu clubul SCM Craiova, nu am semnat un precontract. Am și oferte, port discuții. Îmi doresc să continui la Craiova, dar îmi doresc ca și factorii de decizie să vină alături de mine să continuăm proiectul, nu să o luăm de la zero. Ideea e că profesionist trebuia 95% să fie rezolvate problemele de la echipă. În schimb, nu cred că sunt rezolvate 50%”.

 

SCM Craiova este condus de Nicolae Pascu, contabil la bază, pus interimar după ce Daniela Grădinaru, și ea contabilă, si ea interimara, a plecat la București.

 

Știm data finalei din Bănie! Trofeul EHF se decernează în Polivalentă!

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles