15.6 C
Craiova
miercuri, mai 18, 2022

Parcare prin SMS în centrul Craiovei! Cum ți se pare inițiativa?

- Advertisement -

0,5 euro te costă dacă îți lași mașina pe una dintre străzile AI Cuza, Romului și Nicolaescu Plopșor.

 

Primăria Craiova a stabilit ca parcarea în zona centrală a orașului să fie plătită prin SMS.

Sistemul TPARK® de plată a parcării cu telefonul mobil este disponibil de astăzi pentru utilizatorii reţelelor de telefonie DIGI, Orange, Telekom şi Vodafone. Atenție! Orange percepe o taxă suplimentară de 0,05 euro plus TVA. Dacă doriți să o evitați puteți să vă schimbați furnizorul de servicii mobile.

Plată parcării este absolute non-stop, adică de luni până duminică, de la ora 00:00 la 24:00.

 

Cum plătești?

 

Simplu: trimiți SMS la numărul 7420, în care menționezi codul aferent opțiunii de plată și numărul de înmatriculare al mașinii.

Deci dacă scri: 385 DJ 314 ZDE, spre exemplu, adică pentru o oră de plată, te costă 0,5 euro plus TVA-ul aferent. La schimb, primești un SMS care te anunță că ai plătit. Nu l-ai primit înseamnă că nu s-a efectuat plata.

Dacă ști că oprești frecvent în centru poți să-ți descarci în telefon aplicația TPARK, să-ți fie mai lesne.

 

Unde parchezi?

 

Parcările publice cu plată prin SMS semnalizate în mod corespunzător sunt pe strada „Romul” (28 de locuri), strada „A. I. Cuza” – sectorul cuprins între intersecţia cu strada „Unirii” şi intersecţia cu strada „Arieş” (94 de locuri), strada „C.S. Nicolaescu Plopşor” – sectorul cuprins între intersecţia cu strada „A.I. Cuza” şi intersecţia cu strada „Olteţ” (17 locuri).

 

Personal, deși în general ne place mai mult să criticăm, de data asta ni se pare o idée ok. Parcarea cu plată funcționează în toate marile orașe europene. Două probleme sunt de semnalat: în Craiova, din ce știm, se plătește o dată taxă pe parcare, la început de an. Ceea ce înseamnă că ajungem la o dublă taxă pe parcare. În al doilea rând: locuitorii din zonă plătesc și ei parcarea?

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles