-5.1 C
Craiova
duminică, ianuarie 23, 2022

Start la statuie! În șase luni ar trebui să fie gata!

Conducerea Primăriei a anunțat că statuia cu cai va intra într-un proces de modernizare. Posibil bonus: parcare supraetajată la intrarea în Parc!

Mihail Genoiu a ținut azi o conferință de presă în fața statuii cu cai de la intrarea secundară din Parcul Romanescu. Primarul a spus: „Dăm ordinul de începere a lucrărilor de la statuia de la Parcul Romanescu, în prezența constructorului și proiectantului. Chiar dacă, efectiv, ordinul își produce efectele începând cu data de 11 octombrie, pentru că este un termen din moment ce se plătește taxa la ISC și până când începe lucrarea, dar am vrut să arătăm că toate lucrurile sunt îndeplinite, la această oră, inclusiv autorizația de construcție și acest ordin de începere a lucrărilor. Pe 11 octombrie, încep efectiv și lucrările. Statuia, așa cum o vedeți, nu mai putea să reziste în felul acesta, pentru că tot placajul ei este deteriorat și căzut. La început, am vrut să facem doar o reparare a statuii și, pentru intervenție asupra ei, trebuia să intrăm în toate aceste avize de la Cultură. Am primit observații de la comisia de monumente de cultură și istorice că există o disproporție între statuie și soclul său. Am văzut și discrepanța între interiorul parcului și această intrare principală și atunci am luat hotărârea să aliniem piațeta, cu totul, la nivelul de modernizare și de refacere a tot ceea ce a fost în parc. Deci piațeta va fi refăcută în totalitate, cu materiale asemănătoare cu cele din parc. Toate trebuie să țină cont de acest monument istoric, pentru că și statuia face parte din acest ansamblu, fiind în apropierea zonei de protecție a monumentului istoric. Se va reface soclul, într-o proporție de 1,5 metri înălțime. Au fost discutate aceste proporții cu comisia de cultură din cadrul ministerului și se va reface, inclusiv, această placare, cu inscripționarea cu toți primarii de-a lungul anilor, realizată pe contur și care să fie mult mai discretă și mai acceptabilă de ochiul public. Este o lucrare care va duce la angrenarea piațetei în parcul Romanescu, atât ca modernizare, dar și ca materiale și de tot ce înseamnă reabilitare în termeni de monument istoric”.

Lucrările ar trebui să fie gata în şase luni. “Bineînțeles, dacă nu cumva, în perioada de iarnă, execuția va trebui să fie suspendată din cauza temperaturilor. Zona se va închide pe timpul lucrărilor. Un lucru este cert, zona nu va mai fi destinată pentru parcare, ci va fi o zonă de agrement. Se va ține cont de traversarea cu cărucioare și de confortul celor care vor veni să viziteze parcul”.

Așadar, dispar locurile de parcare. Oficialitățile plănuiesc să mute mașinile în prima parcare supra-etajată din oraș: „Se vor începe studiile pentru transformarea parcării de la poarta cealaltă. Acolo este un spațiu verde, nu știu dacă este prins în registrul spațiilor verzi. Dar studiem ce posibilitatea să avem să facem acolo o parcare. Poate gândim și acea parcare supraetajată de care vorbim de ani de zile să o facem în Craiova. să facem acolo proiectul-pilot cu parcarea supraetajată”.

În 3 minute poți să vezi și: Oltenii au reacționat după modelul lui Hagi: „Au venit străinii să mă înjure la mine acasă?”

Bradley de Nooijer: „Nu are puterea de a-și recunoaște greșeala”

 Victor Pițurcă vrea să-și aducă la Craiova unul dintre preferați!

Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

Relații la tel: 0738/497538

Latest Articles