fbpx

VIDEO! Șoc în lumea ortodoxă: patriarhul Irinej a murit de COVID!

Când credința e mai tare decât știința: șeful bisericii din Serbia a luat COVID când a oficiat funeraliile omologului din Muntenegru

Patriarhul Bisericii Ortodoxe sârbe a murit vineri într-un spital din Belgrad, după ce s-a infectat cu COVID-19, la trei săptămâni după ce a oficiat funeraliile şefului Bisericii din Muntenegru care a murit tot din cauza virusului. Acesta avea 90 de ani și a condus la 1 noiembrie o slujbă de înmormântare cu capacul deschis al sicriului pentru clericul de vârf al Bisericii din Muntenegru, mitropolitul Amfilohije Radović. Trei zile mai târziu, Irinej a fost internat în spital după ce rezultatul testului pentru COVID-19 a fost pozitiv. Trupul neînsuflețit lui Amfilohije fusese expus într-un sicriu deschis în timpul slujbei înainte de a fi înmormântat în cripta bisericii din Podgorica, Muntenegru, în ciuda avertismentelor medicilor.

PSD Alegeri Parlamentare 2020

Mii de oameni s-au adunat în fața bisericii fără să poarte mască de protecție și să păstreze distanța pe tot parcursul evenimentului și l-au atins pe fostul mitropolit pe mâini și frunte, însă unii l-au și pupat. Niciunul dintre preoți, inclusiv Irinej, care făcea liturghia, nu a purtat masca de protecție. Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a confirmat moartea lui Irinej și a postat chiar și un mesaj: „Am fost onorat să te cunosc. Oamenii ca tine nu pleacă niciodată”.

Patriarhul Serbiei s-a infectat la funeraliile mitropolitul mort de coronavirus!

FOTO! Mii de credincioși au atins la funeralii mitropolitul mort de coronavirus


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0