23.4 C
Craiova
luni, iunie 24, 2024

Patrick Mouratoglou, despre Simona Halep: „Cei care se dopează cu adevărat joacă în continuare”

Simona Halep este la un pas de disperare! Mouratoglou răspunde la comentarii

Patrick Mouratoglou (52 de ani), antrenorul Simonei Halep (31), a răbufnit. Seara trecută, românca a anunțat că audierea cazului ei de dopaj a fost amânată pentru a treia oară, la intervenția ITIA (Agenția Internațională de Integritate a Tenisului). 

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de ITIA după ce a fost depistată cu o substanță interzisă, Roxadustat, la US Open 2022. Jucătoarea a fost informată de testul pozitiv pe 7 octombrie 2022. Ulterior, pe 19 mai 2023, ITIA a anunțat că pe numele sportivei a fost adăugat un nou cap de acuzare, faptul că în pașaportul ei biologic ar exista „iregularități”.

Patrick Mouratoglou: „ITF continuă să se comporte la fel de rău cum a făcut-o de la început”

Cazul Simonei urmează a fi judecat de o organizație independentă, Sports Resolutions. Simona este în continuare suspendată, nu a mai jucat din august 2022.

„ITF continuă să se comporte la fel de rău cum a făcut-o de la început. O rușine pentru sportul nostru”, a scris Mouratoglou în comentariile postării prin care Simona a anunțat că audierea i-a fost amânată încă o dată. 

Ulterior, a răspuns mai multor fani care l-au „bombardat” cu întrebări. Un susținător al Simonei l-a întrebat „Care este motivația lor? Au oferit vreun răspuns pentru cererile de amânare și cine le aprobă?”.

Antrenorul i-a răspuns: „Probabil vor să arate lumii că sunt buni de ceva. Imensa majoritate a jucătorilor testați pozitiv în ultimii ani sunt victimele contaminării. Unde sunt cei care se dopează cu adevărat? Joacă în continuare”.

Simona Halep, la un pas de disperare! Mouratoglou răspunde la comentarii

Mouratoglou a ținut să-i răspundă și unui bărbat care a întrebat „Cum se poate ca un medicament să fie contaminat cu o substanță care îmbunătățește performanța?”.

„Mulțumesc că ai întrebat. Îți voi răspunde. Pentru ceilalți care judecă fără să știe nimic, nu arătați lumii că sunteți atât de lipsiți de inteligență.

Ca să răspund la întrebare, au existat în istorie mai mult de o sută de cazuri în care contaminarea a fost demonstrată. Companiile care produc acele suplimente se ocupă și cu suplimente pentru animale și pentru persoane care nu practică sport. Amestecătoarele folosite sunt aceleași, iar dacă regulile de igienă nu sunt respectate minuțios, asta se poate întâmpla.

Simona Halep: „Sunt devastată! Îmi omoară reputația”

De asemenea, uneori cumpără materie primă din China, și acolo dau uneori medicamente animalelor de pe listă. Mai sunt și alte moduri de contaminare, dar nu le voi parcurge pe toate astăzi”, i-a transmis Mouratoglou.

Interacțiunea cu utilizatorii Instagram nu s-a oprit aici. Mouratoglou i-a răspuns și unui bărbat bănuitor, care a opinat că „este puțin probabil ca o urmă din substanță să provoace un test pozitiv”.

„Greșești. Urmele de Roxadustat găsite în urina Simonei sunt atât de mici încât este incredibil să consideri asta dopaj. Experții au dovedit atât în cazul ei cât și în multe altele: cantitatea de Roxadustat din suplimentele (n.r. – contaminate) corespunde cu cele extrem de mici găsite în urina Simonei”, a scris Mouratoglou.

Halep urma să fie audiată pe 28 mai, dar înfățișarea a fost amânată până spre finalul lunii iunie. În curând se va împlini un an de când Simona stă pe tușă. 

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles