26.2 C
Craiova
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Patronul unei echipe de Liga 1 investește într-un club din Burkina Faso!

Finanțatorul din Liga 1 a cumpărat peste 50% din acțiunile clubului din Burkina Faso

Ioan Varga s-a săturat să investească doar în Liga 1 și a cumpărat 51% din acțiunile unui club din Burkina Faso. Celelalte procente aparțin unui localnic, foarte pasionat de fotbal, potrivit spuselor finanțatorului de la CFR.

Ioan Varga, investiții din Liga 1 în Burkina Faso

Este vorba despre Academia de Fotbal Salitas, unde sunt legitimați aproximativ 600 de copii. În schimbul acțiunilor cumpărate, Ioan Varga a plătit 700.000 de euro. Finanțatorul celor de la CFR Cluj a anunțat că are planuri mărețe la formația africană.

Investiții de viitor

Eu am 51% din academie, restul de 49% aparțin unui om minunat de aici, din Burkina Faso, care iubește fotbalul cu aceeași patimă ca și mine. Sperăm să scoatem jucători de mare valoare. Adevărate perle, care după ce vor juca la CFR Cluj să ajungă să evolueze la marile echipe ale Europei.

Este un proiect ambițios, la care eu visez de mult timp. Și mă bucur că am făcut astăzi pasul cel mare și am inaugurat această Academie. O academie care va aduce multe valori în campionatul românesc.

Sunt convins că vom produce jucători de Champions League, jucători de mare valoare, care ne vor ajuta pe viitor să aducem cât mai multe titluri la CFR Cluj.

Pentru mine este un vis îndeplinit, sunt foarte fericit și sunt convins că e un drum formidabil pe care am plecat. Va fi o aventură a fotbalului, cum probabil nu s-a mai făcut niciodată pentru România”, a declarat Ioan Varga, potrivit Fanatik.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles