12 C
Craiova
duminică, aprilie 21, 2024

Zece dintre cele mai frumoase peisaje din România!

România, țara cu peisaje superbe! Zece fotografii care îți arată ce locuri frumoase ascunde patria ta!

România este o țară cu peisaje fabuloase, cu munții, păduri și monumente naturale de o frumusețe rar întâlnită. Nimic nu se compară cu o excursie prin cele mai pitorești locuri din țară. Dacă nu ai timp de călătorii și vrei să rămâi cu gura căscată, privește ce imagini cu peisaje ți-am pregătit mai jos.

Transfăgărășan – este unul dintre cele mai populare din România, chiar și din Europa, datorită înălțimii la care a fost construit, a peisajelor superbe și a numeroaselor serpentine. Drumul este spectaculos pentru că străbate munții Făgăraș, cei mai înalți munți din țară, astfel Transfăgărășanul atinge o altitudine de 2042 de metri și este al doilea drum din România ca altitudine, după Transalpina.


Lacul Bucura – este alimentat de cinci izvoare, care se întinde pe o suprafață de aproximativ nouă hectare. Altitudinea la care este amplasat, 2.040 de metri, îl face suficient de accesibil încât să fie, pe aproape toată perioada verii, înconjurat de zeci de corturi.


Lacul Roșu – este una dintre cele mai cunoscute atracţii turistice din România, pentru că împrejurimile sunt înconjurate de legenda formării lacului cu ape roşiatice. Numele de Lacul Roşu provine de la culoarea întunecată pe care o capătă acesta, însă legenda îi mai spune şi Lacul Ucigaş.


Podul lui Dumnezeu –  este unul dintre cele trei poduri naturale existente în lume şi al doilea ca mărime din Europa. Astfel de poduri naturale mai există în SUA şi în Franţa, dar cel din România este singurul circulat, fiind format din calcare, ca urmare a surpării tavanului unei peşteri.


Lacul Galbenu – este un lac de acumulare care alimentează Lacul Vidra. Se afla in amonte de Lacul Petrimanu, la 1304 m altitudine, între Muntele Bălescu și Muntele Galbenu, având o suprafață de 17 ha si o adâncime de 49m. Apa din lac se transportă către Lacul Vidra printr-o galerie subterană în Munții Latoriței prin cădere naturală.


Ochiul Beiului – este de origine carstică și face parte din Parcul National Cheile Nerei, situat în Munții Aninei, pe Valea Râului Beu, unde acesta se întâlnește cu Râul Beușnița. Una din legende spune că o fată frumoasă de prin aceste locuri ar fi fost răpită și necinstită de un tânăr turc, bei în Imperiul Otoman. Fata a reușit însă să scape din mâinile tânărului și și-a luat zilele. De amărăciune beiul ar fi plâns atât de mult încât lacrimile sale s-au prefăcut într-un lac. Așa s-ar fi născut Ochiul Beiului.


Vârful Omu – este cel mai înalt pisc din masivul Bucegi și, totodată, cel mai cunoscut. Vârful Omu este unul din cele 14 vârfuri din țara noastră, de peste 2500 de metri altitudine.


Valea Vaserului – cuprinde o zonă împădurită, care până la taberele muncitorilor nu este locuită şi singura cale de acces o reprezintă calea ferată forestieră. Ca şi zonă ce face parte din Parcul Natural „Munţii Maramureşului.


Munții Măcinului – sunt în general mai puţin cunoscuţi de călători, dar de o importanţă deosebită între munţii României, datorită vechimii lor, a bogăţiei naturale existente aici (botanică, faunistică şi geologică) şi a numeroaselor vestigii istorice şi arheologice în zonele care îi înconjoară.


Fundătura Ponorului – este un loc pitoresc, o zona joasă aflată în Parcul National Grădiștea Muncelului Ciclovina, în Munții Șureanu, locul de reședință al strămoșilor noștri, dacii. Este unul din cele mai frumoase părți ale județului Hunedoara.

Sursă foto: ghidurituristice.info

Citește și: O furtună solară va lovi Pământul. Vezi ce-au transmis cei de la NASA 

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles