În Bănie, icoana Tunarului e predată din tată-n fiu!

Peluza Nord Craiova, din nou la înălțime. Oltenii au făcut spectacol și pe teren, dar și în tribune la Craiova – Dinamo 3-0.

După ce în ultimii ani Dinamo a devenit victima preferată a Universității, la meciul din data de 1 septembrie, oltenii au ajuns la stadion cu două ore înaintea fluierului de start. Așa cum deja ne-am obișnuit, femeile, copiii și bătrânii nu s-au ferit să vină la stadion, chiar dacă alb-albaștrii s-au duelat cu rivala de moarte. Pregătirile pentru coregrafia ce urma să vină au fost făcute din timp, iar când a venit momentul, craiovenii au arătat de ce sunt cei mai buni dintre români și alături de o scenografie de excepție au afișat mesajul: „De patru generații încoace, în acest loc de pe pământ, s-o dai pe Ştiinţa mai departe e cel mai de preț legământ”.

Din piepturile a peste 20.000 de olteni s-a auzit tare: „MUICĂĂĂ!”, dar clipa de intensitate maximă nu a fost aceasta, ci momentul de reculegere în cinstea celui ce a fost Nelu Oblemenco. Atunci, Peluza Nord Craiova a dat tonul, iar mai apoi a urmat aproape tot stadionul: „Oblemenco! Nelu Oblemenco!”.

Tunarul ar fi fost mândru și de băieții din teren. Mitriță și alb-albaștrii au făcut spectacol. 3-0 cu rivala de moarte, un rezultat care poate nu a surprins foarte multă lume, dar unul care a făcut fericită o Oltenie întreagă. Jucătorii nu au mai fost certați de tribuna a doua, bine, poate puțin Burlacu, dar nu poate fi totul perfect. Căpitanul Craiovei a fost aplaudat la scenă deschisă, iar numele lui s-a auzit strigat de la stadion, până la Piața Centrală. Și debutantul Koljic, cel care a înscris primul gol al Universității, s-a bucurat de aplauzele publicului. Când a fost schimbat, bosniacul i-a cam lăsat fără aer pe băieții de la Nord. Atacantul s-a prins mai greu de modul în care se salută o galerie în România, dar are tot timpul din lume să vadă că „Așa e la Craiova”.

Despre Dinamo? Nu prea multe, doar câteva dedicații ale Peluzei Nord, care pe final i-a și gonit pe câini: „Plecați acasă!”, au scandat oltenii. Valuri, da, valuri. La Craiova publicul este foarte pretențios, iar valurile se fac doar atunci când echipa chiar demonstrează ceva în tren. Tribuna a doua s-a trezit mai p final, dar mai bine mai târziu decât niciodată. Ca de fiecare dată, în minutele de prelungire, craiovenii au cântat imnul, iar după fluierul final, echipa, în frunte cu Alex Mitriță, a venit să cânte alături de galerie.

Citește și: Mitriță: „Ați văzut ce-a fost în teren, ce-a fost în tribune!”

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *