-4 C
Craiova
joi, ianuarie 20, 2022

Veste bună pentru români! Pensiile și alocațiile vor fi majorate de la 1 ianuarie

Raluca Turcan dă asigurări: „Avem totuși o certitudine”!

Românii au o speranță! Raluca Turcan, ministrul muncii, dă asigurări că pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022, însă, pentru moment, nu știe să spună şi cu cât. ”Lucrăm pe scenarii de creștere intre 6 si 12%”, a explicat Raluca Turcan,la Antena3. Avem totuși o certitudine, de la 1 ianuarie alocațiile copiilor vor fi majorate cu 20%.

Cu referire la pensii, aceasta a precizat: „Legea spune maximum 50% din rata de creștere a câștigului salarial mediu brut. Însă, în programul de guvernare, noi am spus să fie minimum 50% din rata de creștere a câștigului salarial mediu. Ceea ce înseamnă că pensiile pot fi indexate și ne dorim să fie indexate de la începutul anului viitor cu minimum 6%. Însă, noi la ministerul Muncii avem simulări și pentru 6% și pentru 7%, până pe la 12%.

Chiar dacă nu am avut bani atunci pentru dublarea alocației, să facem un calendar cu eșalonare de majorare a alocației, și în momentul în care am venit ministru am crescut de la 1 ianuarie 2021 alocațiile cu 20% și de la 1 ianuarie 2022 alocațiile vor fi majorate cu 20%”, a declarat Raluca Turcan la Antena 3.

Un gorjean riscă să ajungă la închisoare după ce s-a reclamat singur la poliție

Analiștii militari avertizează! Pană de curent în toată Europa

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

Relații la tel: 0738/497538

Latest Articles