-5.3 C
Craiova
marți, ianuarie 25, 2022

Pensiunile din Rânca au rămas fără apă. Prefectul de Gorj trimite cisterne pentru Revelion

Aparegio:„Recomandăm utilizatorilor să facă rezerve de apă pentru scopuri menajere“

Stațiunea Rânca, din Munţii Parâng, se confruntă cu o problemă majoră. Unităţile de cazare au deficiențe în privinţa aprovizionării cu apă, deşi este o zonă cu precipitaţii şi cu izvoare, dar care nu au fost captate în totalitate.

Aproximativ 200 de pensiuni din totalul de aproximativ 800 unităţi de cazare din Rânca au rămas fără apă de Crăciun, iar proprietarii se tem că situaţia se va repeta de Revelion, când se aşteaptă ca pensiunile şi hotelurile să fie ocupate în totalitate. Unii dintre turişti au renunţat la vacanţă şi s-au întors acasă atunci când au văzut că nu au apă la dispoziţie, potrivit Adevărul.

Aparegio a emis un comunicat în urmă cu câteva zile în care anunţă că proprietarii de unităţi de cazare trebuie să îşi facă rezerve de apă: „Având în vedere seceta prelungită urmată de perioada de îngheţ, care a dus la reducerea debitelor de apă la sursele de alimentare ale sistemului de distribuţie ale oraşului Novaci şi a zonei montane Rânca, S.C. APAREGIO GORJ S.A.-CED Novaci, anunţă că, pe anumite tronsoane de distribuţie ale reţelei, nu poate fi asigurată continuitatea furnizării apei potabile, fapt pentru care recomandăm utilizatorilor să facă rezerve de apă pentru scopuri menajere“.

Nicoleta Bărbat, purtător de cuvânt al operatorului de apă şi canalizare Aparegio, a precizat că urmează fie realizate o serie de investiţii: „Aparegio poate să asigure furnizarea apei în condiţii optime atunci când temperaturile sunt pe plus. Societatea noastră a preluat reţeaua doar de aproximativ un an de zile, iar aceasta prezintă o serie de deficienţe. Urmează să fie realizate investiţii în următorii ani. În plus, multe unităţi de cazare nu au încheiat contracte pentru furnizarea apei“.

Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, a anunţat că va fi dusă apă cu cisterna la pensiunile care se confruntă cu lipsa apei: „O să încercăm în această perioadă să ducem rezerve de apă cu cisterna pentru că izvoarele sunt îngheţate şi colmatate. Planul este să asigurăm un stoc de apă cu cisternele“.

Foto: Adevarul

Polițiștii olteni sunt în alertă! Alissa a dispărut

Biciclist accidentat mortal pe străzile Olteniei! Șoferul a dat bir cu fugiții

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

Relații la tel: 0738/497538

Latest Articles