fbpx
5.2 C
Craiova
miercuri, aprilie 14, 2021

VIDEO: Pentru ce s-a protestat la Craiova!

Tu ai aflat ce i-a supărat pe craioveni? Toți au strigat „LIBERTATE!”, puțini au spus „vrem să muncim”

- Advertisement -
- Advertisement -

Centrul Craiovei a fost plin, seara trecută, când tinerii din oraș s-au mobilizat aproape ca niciodată în ultimele decenii. Ultima dată când au mai fost atâția oameni în apropierea Universității, cel mai probabil, a fost la mitingul PSD. Interesul a fost unul colosal, ce a amintit de protestele din urmă cu ceva ani, din ziua de 10 august. Atunci, toată țara a strigat pentru libertate, dar în Bănie a fost cea mai multă liniște. Ce-i drept, atunci liniștea cea mai mare au făcut-o tinerii.

Restricțiile pe care autoritățile le-au stabilit, de curând, au enervat, au făcut ca oamenii să se sature de decizii luate peste noapte și neexplicate ca la carte, neargumentate și fără sens în ochii multora. Antreprenorii din Craiova sunt la un pas să își piardă afacerile, iar cei mai norocoși reușesc să le facă să supraviețuiască de pe o zi pe alta. Tinerii nu pot merge la o școală normală, părinții stau, zi de zi, îngrijorați de faptul că „poate mâine se închide și locul în care muncesc eu”. Astea sunt probleme adevărate, pentru care orice persoană are dreptul să ceară explicații și, mai ales, soluții. Totuși, seara trecută, Craiova nu a cerut așa ceva. Foarte puțini au fost cei care au cerut soluții legate de aceste aspecte. Majoritatea protestatarilor au părut veseli până aproape de finalul acțiunii. Cu zâmbetul pe buze, cu râsete și țipete, tinerii din Bănie nu și-au arătat supărarea. Toți au țipat cât au putut de tare „LIBERTATE, VREM LIBERTATE” și o bună parte dintre aceștia au arătat un deranj profund față de o singură regulă aplicată de autorități ORA DE INTRARE ÎN CASĂ PENTRU WEEKEND. Afacerile picate în cap, școala închisă, condițiile din spitale, locurile de muncă ale părinților sau spectacolele la care nu pot participa în mod organizat au picat pe locul secund și toate astea în favoarea celor două ore de „LIBERTATE” din weekend.

Mulți s-au așteptat ca antreprenorii să se strângă în fața clădirilor în care vor să își desfășoare activitatea în mod normal, LIBER. Foarte mulți s-au gândit că elevii vor lua cu asalt porțile școlilor la care vor să meargă LIBERI. Și mai mulți au sperat ca în fața Universității din Craiova să nu fie bătăi cu jandarmii, ci studenți care strigă: „Vrem să ne întoarcem la cursuri, LIBERI”. Poate părinții din Bănie se așteptau de la copiii lor să scandeze: „Vrem ca mama și tata să muncească, LIBERI”. În schimb, totul s-a transformat într-o formă de petrecere în aer liber, un motiv de țipete dintre care se mai auzea puternic un cetățean ce răcnea cât îl țineau plămânii: „Vrem la cazino! Murim de foame”.

Cum s-a ajuns în astfel de situații!

A trecut un an de când România a dat piept cu o situație cutremurătoare, autoritățile s-au întrecut în bâlbâieli, iar oamenii s-au speriat. Toată planeta a fost cotropită de frică, după ce un virus necunoscut a făcut îmbrățișările imposibile. A trecut un an de zile în care expresia: „Sunt interese mari la mijloc” a ajuns pe buzele a 8 din 10 români.

În Craiova, oamenii vor să fie LIBERI și au tot dreptul din lume. Elevii au dreptul să învețe, părinții au tot dreptul să muncească, iar antreprenorii să-și apere afacerile. Soluția este în brațele tuturor, de la autorități, până la cetățeni.

VIDEO: Se trezi și Bănia pe-nserat: „Arafat, m..e Arafat!” 

The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

26,985FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -
spot_img

Latest Articles