Pesta porcină a ucis mai bine de 1000 de porci în Dolj

Pesta porcină africană este depistată, pe zi ce trece, în mai multe localități doljene. În prezent, 12 localități au primit confirmarea existenței virusului și alte două așteaptă rezultatele analizelor.

Localitățile Nedeia, Zăval, Pisculeț, Teasc și Ghighera sunt cele în care pesta porcină a ucis cei mai mulți porci, Nedeia fiind fruntașă, cu 345 de cazuri.

La data de 15 iulie, pesta porcină africană (PPA) a fost confirmată în localitățile: Teasc, Gighera, Nedeia, Zăval, Ostroveni, Pisculeț, Bechet, Măceșu de Sus, Măceșu de Jos, Cârna, Braloștița, Badoși din județul Dolj. Pentru a asigura o protecție epidemiologică ridicată, recomandăm cetățenilor localității dumneavoastră să aplice măsurile preventive generale privind biosecuritatea în exploatații și să anunțe medicului veterinar orice caz de îmbolnăvire sau moarte a suinelor domestice și sălbatice de care au cunoștință”, potrivit DSVSA Dolj.

Până joi se vor afla și rezultatele analizelor din cele două localități doljene, Ciupercenii Noi și Poiana Mare.

În 3 minute poți să citeși și: Biletele de călătorie gratuită pentru persoanele cu handicap vor putea fi ridicate şi de ONG-uri

Zăpadă de peste 3 metri, în mijlocul verii. Turiștii, în sandale

 Bancone, ce batranel simpatic!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Cristina Plesoianu

Latest posts by Cristina Plesoianu (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0