4 C
Craiova
duminică, decembrie 4, 2022

Peste 10.000 de elevi din Craiova vor primi tablete!

Şcoala online nu va mai fi un chin pentru elevii și profesorii craioveni

Primăria Craiova dorește să achiziționeze tablete, precum și alte echipamente electronice care să îmbunătățească accesul elevilor și profesorilor la școala online. Peste 10.000 de elevi și circa 900 de profesori ar urma să beneficieze de acestea. Având în vedere pandemia de COVID-19 care a dus la mutarea cursurilor școlare în mediul online, Primăria Craiova a înaintat un proiect prin care să fie achiziționate tablete și alte dispozitive IT care să asigure accesul la educația online atât în rândul elevilor, cât și al profesorilor. Proiectul intitulat ,,Şcoala virtuală în municipiul Craiova” a fost votat în unanimitate în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Local, ținută în regim digital.

,,Această măsură are în vedere dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice, astfel încât orele de pregătire din timpul activităților didactice să se poată desfășura on-line, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii și cu ceilalți elevi, precum și pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfășurarea în condiții normale a tuturor activităților didactice necesare procesului de învățământ”, conform Primăriei Craiova.

Acest proiect de investiții va viza îmbunătățirea procesului de învățare susținut prin intermediul platformelor digitale cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente electronice:

• 10176 tablete pentru uz școlar

• 749 laptopuri

• 110 camere web

• 136 camere web conferință

• 171 proiectoare

• 197 ecrane de proiecție

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion, anul acesta!

Vom avea sau nu zăpadă de sărbători Administrația Națională de Meteorologie a explicat că vor exista schimbări climatice destul de Read more

spital
O femeie a oprit ventilatorul unei colege de salon: o enerva zgomotul!

Femeia a fost resuscitată și a ajuns la terapie intensivă! O femeie de 72 de ani, din Germania, a fost Read more

• 74 routere wireless

• 383 table interactive

• 894 tablete grafice

• 1768 sisteme management pentru dispozitive necesare desfășurării activității didactice online în cadrul unităților de învățământ.

Beneficiarii proiectului vor fi 10 176 de elevi craioveni, 894 de profesori din unitățile de învățământ preuniversitar, precum și 388 de clase din același ciclu, ce urmează să fie dotate cu aparatură specifică învățării virtuale. Suma necesară finanțării proiectului este de 25.168.974,44, bani ce vor fi alocați de către Uniunea Europeană, tot sub forma fondurilor nerambursabile.

Anișoara Stănculescu: „Voi iniția un pachet de legi privind încurajarea familiei și a natalității în România”

Primăria Craiova își mută sediul la Centrul Multifuncțional!

Un deținut a incendiat pușcăria pentru că nu l-au lăsat la vizita intimă!

Loading RSS Feed
Powered by Custom News Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,027FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles