27.8 C
Craiova
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Petrică Mîțu Stoian va fi înmormântat în Craiova! Cum și-a presimțit artistul decesul

Directorul medical SJU Reşiţa, declarații despre cauza morții cântărețului

Încă o legendă a muzicii populare oltenești se stinge din viață. Mult iubitul interpret de muzică populară, Petrică Mîţu Stoian, va fi înmormântat acasă la Craiova după ce a murit ieri, 6 noiembrie, la Spitalul Judeţean din Reşiţa. Acesta era internat la terapie intensivă, după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla în tratament post-Covid la o clinică privată din Caraş Severin. Artistul a ajuns la spital în şoc septic, spun medicii care nu l-au mai putut salva.

După ce a fost transportat la spitalul din Reşiţa, a fost intubat şi stabilizat. S-a încercat transferul său la Craiova, însă nu mai erau locuri disponibile în spital, așa că a rămas internat la Reșița. Câteva ore mai târziu, starea lui s-a degradat rapid şi inima i-a cedat, stingându-se din viață la numai 61 de ani.

„A fost investigat. S-a aflat de bronhopneumonie. Din păcate, această bronhopneumonie a dus spre un şoc septic care, din păcate, a fost ireversibil şi corpul lui nu a mai rezistat”, spune Cosmin Librimir, director medical SJU Reşiţa, potrivit observatornews.ro.

Cumplita veste i-a şocat pe colegii de breaslă și pe prietenii acestuia. Mulţi dintre ei se întâlniseră cu artistul recent şi nu le-a venit să creadă că acesta s-a stins din viaţă.

Potrivit sursei citate, interpretul de muzică populară și-ar fi presimțit moartea. Cu doar o săptămână în urmă, artistul a mers la cimitir pentru a-și pregăti locul de veci. Înainte de a se îmbolnăvi, Petrică Mâțu Stoian anunţa că vrea să se pensioneze. La muzică însă n-ar fi renunţat nici în ruptul capului. Cariera muzicală, care s-a întins mai bine de 30 de ani, a fost totul pentru el.

Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe de 18 septembrie 1960, în Isverna, județul Mehedinți. Ca mulți alți artiști, și-a făcut debutul la cunoscuta emisiune „Tezaur Folcloric”, fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu. Cântecele sale sunt adresate omului de rând, sunt cântece de veselie, tradiții de nuntă sau de înmormantare și doine populare transmise din generație în generație și vor rămâne în lada cu zestre a folclorului românesc pentru totdeauna.

A murit Petrică Mâțu Stoian!

Răzvan Chereches îl face praf pe ministrul Cîmpeanu: “Nu există niciun fundament științific!”

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles