fbpx

Cine sapă groapa altuia: Cârțu îi arată ușa lui Piturca, din nou!

Situația de la Universitatea este tensionată. A doua oară în decurs de o lună, Piturca primește mesaj din partea conducerii că poate pleca.

Clubul craiovean nu-și spală rufele în familie, ci la Digi Sport 1. Acolo unde intervine co-președintele Sorin Cârțu cu comunicări clare adresate lui Victor Pițurcă. După victoria oltenilor împotriva Voluntariului, obținută în același stil ca Viitorul Constanța ori Botoșani cu lanterna, Cârțu a intrat prin telefon la postul de televiziune pentru a da vestea că Pițurcă nu e „ținut cu forța”.  

„Noi am sperat la un alt grafic, dar vedem cum se va termina înainte de play-off. Şi Piţurcă e nemulţumit, dar nu o să dea el din casă sau o să dea vina pe jucători. Nu are nimeni nimic împotriva lui dacă nu ia titlul, atât timp cât proiectul merge mai departe. Dacă nu-i convine, nimeni nu-l forţează. Nici el nu a fost super încântat, e evident, dar sunt posibilităţi să se îndrepte lucrurile”, așa a sunat discursul co-președintelui clubului.

După ce Pițurcă a amenințat în conferința dinaintea meciului că dacă nu poate transfera 2-3 jucători de valoare cu care să se bată la titlu e posibil să plece, Cârțu a dat de înțeles că e puțin probabil să mai fie aduși fotbaliști, întrucât s-au făcut cheltuieli semnificative în vară, amintind una cerută de Piți (Ivan) și vreo trei efectuate până la sosirea managerului: „Şi în vară clubul a făcut investiţii, a dat bani pe Ivan, Vătăjelu, Ivanov, Qaka, s-au făcut eforturi financiare de nivelul milioanelor de euro”.

Nu este prima dată când Sorin Cârțu îi transmite cu subiect și predicat la Digi lui Pițurcă faptul că poate părăsi clubul. În noiembrie, președintele își propunea propriul antrenor la naționala României, spunând că apoi Piți poate „să decidă unde continuă!”. La vremea respectivă, Cârțu declara: „Piţurcă ar fi o soluţie, pentru că dintre toate numele vehiculate are cea mai mare experienţă. Îi bate pe toţi, şi la rezultate, cu calificări. Spre binele ţării, ar putea fi şi la club şi la naţională pentru baraj. Apoi, el decide unde continuă. Chiar dacă nu este agreat de FRF, este un interes naţional, trebuie să alegi pe cel mai bun, pe cel care poate atinge obiectivul”.

Mihai Rotaru, copia lui Adrian Mititelu!

Primele tensiuni apărute între cei doi au fost legate de gazonul de pe Oblemenco. Când Pițurcă a transmis, pe picior de forță, că mută echipa dacă nu se instalează o suprafață de joc decentă, Cârțu a sunat repede la Digi și a spus: ”Este exclus să ne mutăm. Am vorbit și cu domnul Rotaru. Ne-am luptat prea mult ca să pierdem identitatea acum. Ce să facem, s-o luăm pe drumuri?”.

Un alt episod recent în care cei Cartu și Piturca nu au fost pe aceeași lungime de undă îl reprezintă cazul Pigliacelli. Oficialul de la birouri a anunțat marea împăcare între antrenor și portarul italian. La conferința dinaintea meciului cu Voluntari, Piturca a spus: ”Am avut alaltăieri o discuție cu Pigliacelli, va fi dificil să mai revină!”

Situația lui Sorin Cârțu e oarecum ingrată după instalarea lui Victor Pițurcă în funcția de manager general. Co-președinte alături de Marcel Popescu, Cârțu are, mai degrabă, un rol decorativ. Sau, mai mult de mesager, dar nu al clubului, ci al patronului, el asigurând comunicarea dintre Rotaru și Pițurcă, intermediată de DigiSport.  

În 3 minute poți să citești și: Băieții lui Piți și-au uitat talentul pe malul Mării Negre!

 Cârțu: „Dacă lui Pițurcă nu-i convine, nimeni nu forțează!”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Summary
Cine sapă groapa altuia: Cârțu îi arată ușa lui Piturca, din nou!
Article Name
Cine sapă groapa altuia: Cârțu îi arată ușa lui Piturca, din nou!
Description
Situația de la Universitatea este tensionată. A doua oară în decurs de o lună, Pițurcă primește mesaj din partea conducerii că poate pleca.
Author
Publisher Name
3minute.net
Publisher Logo

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0