Victor Piturca, victimă sau călău!

Mihai Rotaru i-a dat scor de neprezentare lui Victor Piturca: l-a dat afară, fără bani de reziliere, apoi l-a adus pe Nistor!

Ajuns la 63 de ani, stând pe un purcoi de peste 20 de milioane de euro, Victor Piturca a venit la Universitatea Craiova cu un obiectiv sincer expus încă din prima clipă: să-i întoarcă serviciul clubului care l-a lansat în fotbal! Adică să o facă din nou campioană, după aproape trei decenii de secetă.

De aceea nu a mai făcut un contract la sânge, cum era obișnuit fie în era Mititelu, fie prin țările arabe. A făcut compromisuri și a stipulat, potrivit informațiilor obținute azi de 3minute, o clauză de reziliere de doar 500.000 euro. Pe care o traducem astfel: să nu mă ia de prost, adică să mă dea afară când vrea mușchiul lui! Incomparabilă cu precedentele: doar Mititelu avea de dat vreo 7 milioane de euro!

În interviul acordat Gsp.ro, de altfel, Piți avea să fie iar ferm pe poziții: „Am spus de la început că singurul obiectiv care mă interesează e să câștig campionatul, nimic altceva (…) Nu-mi trebuiau mie bani sau nu știu ce pretenții, am solicitat doar întăriri, să avem un lot competitiv, cu care să abordăm cele 4 etape rămase de jucat plus play-off-ul cu șanse de a lua titlul”. Așadar, șansa de a lua titlul, laitmotivul ultimului desant al lui Piți în fotbalul mioritic!

Să iei titlul implică organizare – unde Craiova lui Rotaru e numărul unu în Liga 1, dar și disciplină a lotului de jucători capricioși. Unde au apărut rateurile: în cazul lui Pigliacelli povestit da capo al fine de Peluza Nord. Ori, după ce știm ce s-a petrecut în sânul echipei, mai poate fi măcar 1% învinuit Pițurcă pentru măsurile luate împotriva portarului italian? Profesionist desăvârșit, Pițurcă a aplicat toate dispozițiile ce se impuneau jucătorului plătit de club. În plus a ținut sub tăcere derapajele lui Pigliacelli.  

Și a cerut un singur lucru: întăriri! Să-și împlinească visul, care era, totodată, al miilor de suporteri craioveni. După zeci de ani, titlul în Bănie. Pentru asta a întocmit liste: „Eu le-am zis că vreau jucători, am făcut și o listă, dar nu pot să stau și în 3 luni să urmăresc jucători, să fac liste, dar să nu se miște nimic în acest sens. Am așteptat până cu o zi înainte de reunire, am luat vreun jucător? Nu! Atunci eu plec, nu mai stau”. 

Să facem un exercițiu de imaginație și să trecem de cealaltă parte a baricadei: Mihai Rotaru. Mi-ai exclus din lot portarul pe care am dat 300.000 euro, i-ai trecut pe linie moartă pe Mateiu ori Martic. Rezultate nu sunt, ce să fac? Să caut metode să te dau afară!

Drept urmare, când Piturca a cerut întăriri, Rotaru i-a zis că se fac, dar le-a tergiversat cât a putut el de mult. Pentru ca Piți, dezinteresat de partea materială, să-și piardă răbdarea. Și să zică, cum au făcut-o atâția înaintea lui în relația cu Rotaru: ABDIC!

Moment în care Rotaru a dat un comunicat: „Clubul Universitatea Craiova și antrenorul principal au hotărât de comun acord rezilierea contractului la cererea domnului Victor Pițurcă. Această cerere a fost fundamentată de domnia sa prin prisma faptului că dorința de a câștiga campionatul nu a fost susținută de către club”.

Imediat după ce Pițurcă a semnat, Rotaru a respirat ușurat: 500.000 euro, clauza de reziliere. Și apoi, ce-a făcut? L-a transferat pe Dan Nistor, pus în capul listei de achiziții de Pițurcă. Adică a întărit echipa fix cu jucătorul dorit de Piți, cel care și-a reziliat contractul unilateral pentru că nu primea întăriri.

Deci, lui Rotaru i-a ieșit: l-a dat afară pe Piți, singurul om care a vorbit realist de titlu în ultimele două decenii în Bănie, nu i-a plătit nici taxa de reziliere și, ca o aroganță, l-a transferat și pe jucătorul cerut insistent de ex-antrenor.

PS: Asupra lui Piturca a planat ideea distrugerii Universității lui Mititelu. A distrus-o p-aia, o va face și cu asta!, e o idee ce apare frecvent în comentariile de pe facebook. Să ne reamintim: Piți a venit la Craiova lui Mititelu într-un moment extrem de delicat din existența echipei, cu jucători neplătiți. Omul a băgat din buzunar vreo 750.000 euro pentru a acoperi restanțele lui Mititelu. În aceste condiții, cum pot fi făcute astfel de acuzații? Oare nu managementul financiar precar al fostului patron a provocat colapsul acelei echipe?

În 3 minute poți să citești și: FOTO! Război total în Bănie! ”Rotaru, ce mai urmează: să-l aduci pe Mititelu?”

Pigliacelli și-a făcut ultima paradă: Dacă va intra pe teren, vor vedea toți consecințele!

 Marcel Popescu: „În momentul de față Craiova are antrenor!”

Craioveanu spune “adios!” Craiovei!

Nistor, la prezentarea oficială în Bănie: „Îi iubesc pe fanii lui Dinamo, îi voi iubi toată viața!”

Share!

Summary
Victor Piturca, victimă sau călău!
Article Name
Victor Piturca, victimă sau călău!
Description
Mihai Rotaru i-a dat scor de neprezentare lui Victor Piturca: l-a dat afară, fără bani de reziliere, apoi l-a adus pe Nistor!
Author
Publisher Name
3minute.net
Publisher Logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *