fbpx

Victor Piturca, victimă sau călău!

Mihai Rotaru i-a dat scor de neprezentare lui Victor Piturca: l-a dat afară, fără bani de reziliere, apoi l-a adus pe Nistor!

Ajuns la 63 de ani, stând pe un purcoi de peste 20 de milioane de euro, Victor Piturca a venit la Universitatea Craiova cu un obiectiv sincer expus încă din prima clipă: să-i întoarcă serviciul clubului care l-a lansat în fotbal! Adică să o facă din nou campioană, după aproape trei decenii de secetă.

De aceea nu a mai făcut un contract la sânge, cum era obișnuit fie în era Mititelu, fie prin țările arabe. A făcut compromisuri și a stipulat, potrivit informațiilor obținute azi de 3minute, o clauză de reziliere de doar 500.000 euro. Pe care o traducem astfel: să nu mă ia de prost, adică să mă dea afară când vrea mușchiul lui! Incomparabilă cu precedentele: doar Mititelu avea de dat vreo 7 milioane de euro!

În interviul acordat Gsp.ro, de altfel, Piți avea să fie iar ferm pe poziții: „Am spus de la început că singurul obiectiv care mă interesează e să câștig campionatul, nimic altceva (…) Nu-mi trebuiau mie bani sau nu știu ce pretenții, am solicitat doar întăriri, să avem un lot competitiv, cu care să abordăm cele 4 etape rămase de jucat plus play-off-ul cu șanse de a lua titlul”. Așadar, șansa de a lua titlul, laitmotivul ultimului desant al lui Piți în fotbalul mioritic!

Să iei titlul implică organizare – unde Craiova lui Rotaru e numărul unu în Liga 1, dar și disciplină a lotului de jucători capricioși. Unde au apărut rateurile: în cazul lui Pigliacelli povestit da capo al fine de Peluza Nord. Ori, după ce știm ce s-a petrecut în sânul echipei, mai poate fi măcar 1% învinuit Pițurcă pentru măsurile luate împotriva portarului italian? Profesionist desăvârșit, Pițurcă a aplicat toate dispozițiile ce se impuneau jucătorului plătit de club. În plus a ținut sub tăcere derapajele lui Pigliacelli.  

Și a cerut un singur lucru: întăriri! Să-și împlinească visul, care era, totodată, al miilor de suporteri craioveni. După zeci de ani, titlul în Bănie. Pentru asta a întocmit liste: „Eu le-am zis că vreau jucători, am făcut și o listă, dar nu pot să stau și în 3 luni să urmăresc jucători, să fac liste, dar să nu se miște nimic în acest sens. Am așteptat până cu o zi înainte de reunire, am luat vreun jucător? Nu! Atunci eu plec, nu mai stau”. 

Să facem un exercițiu de imaginație și să trecem de cealaltă parte a baricadei: Mihai Rotaru. Mi-ai exclus din lot portarul pe care am dat 300.000 euro, i-ai trecut pe linie moartă pe Mateiu ori Martic. Rezultate nu sunt, ce să fac? Să caut metode să te dau afară!

Drept urmare, când Piturca a cerut întăriri, Rotaru i-a zis că se fac, dar le-a tergiversat cât a putut el de mult. Pentru ca Piți, dezinteresat de partea materială, să-și piardă răbdarea. Și să zică, cum au făcut-o atâția înaintea lui în relația cu Rotaru: ABDIC!

Moment în care Rotaru a dat un comunicat: „Clubul Universitatea Craiova și antrenorul principal au hotărât de comun acord rezilierea contractului la cererea domnului Victor Pițurcă. Această cerere a fost fundamentată de domnia sa prin prisma faptului că dorința de a câștiga campionatul nu a fost susținută de către club”.

Imediat după ce Pițurcă a semnat, Rotaru a respirat ușurat: 500.000 euro, clauza de reziliere. Și apoi, ce-a făcut? L-a transferat pe Dan Nistor, pus în capul listei de achiziții de Pițurcă. Adică a întărit echipa fix cu jucătorul dorit de Piți, cel care și-a reziliat contractul unilateral pentru că nu primea întăriri.

Deci, lui Rotaru i-a ieșit: l-a dat afară pe Piți, singurul om care a vorbit realist de titlu în ultimele două decenii în Bănie, nu i-a plătit nici taxa de reziliere și, ca o aroganță, l-a transferat și pe jucătorul cerut insistent de ex-antrenor.

PS: Asupra lui Piturca a planat ideea distrugerii Universității lui Mititelu. A distrus-o p-aia, o va face și cu asta!, e o idee ce apare frecvent în comentariile de pe facebook. Să ne reamintim: Piți a venit la Craiova lui Mititelu într-un moment extrem de delicat din existența echipei, cu jucători neplătiți. Omul a băgat din buzunar vreo 750.000 euro pentru a acoperi restanțele lui Mititelu. În aceste condiții, cum pot fi făcute astfel de acuzații? Oare nu managementul financiar precar al fostului patron a provocat colapsul acelei echipe?

În 3 minute poți să citești și: FOTO! Război total în Bănie! ”Rotaru, ce mai urmează: să-l aduci pe Mititelu?”

Pigliacelli și-a făcut ultima paradă: Dacă va intra pe teren, vor vedea toți consecințele!

 Marcel Popescu: „În momentul de față Craiova are antrenor!”

Craioveanu spune “adios!” Craiovei!

Nistor, la prezentarea oficială în Bănie: „Îi iubesc pe fanii lui Dinamo, îi voi iubi toată viața!”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.
Summary
Victor Piturca, victimă sau călău!
Article Name
Victor Piturca, victimă sau călău!
Description
Mihai Rotaru i-a dat scor de neprezentare lui Victor Piturca: l-a dat afară, fără bani de reziliere, apoi l-a adus pe Nistor!
Author
Publisher Name
3minute.net
Publisher Logo

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0