fbpx

Pițurcă îi strică lui Rotaru planurile de afaceri!

Pentru că nu mai ia decizii sportive la club, ca pe vremuri, patronul Universității nu-și mai poate promova mânjii pe care visează să-i vândă pe milioane grele.

La început de stagiune, până la înscăunarea lui Victor Pițurcă la conducerea clubului, Mihai Rotaru și Corneliu Papură concepuseră o anumită strategie, ce avea la bază promovarea tinerilor din Academie, care ulterior să fie vânduți pe bani buni afară. Cum s-a întâmplat în cazul Screciu ori Ivan.

Banda dreaptă, pe mâna veteranilor

Astfel, pe banda dreaptă a defensivei a fost îndepărtat bătrânul Dimitrov și repatriați după împrumuturi Fane Vlădoiu și Florin Borța, juniori ce urmau să fie rodați pe post și să asigure totodată și o poziție constantă de U21, pentru regula impusă de FRF. Pițurcă a apreciat postul descoperit și l-a adus pe Mățel, să-i ofere concurență lui Ivan Martic. Cei doi juniori promovați asiduu în startul campionatului au trecut pe linie moartă.

Atacul, o singură poziție U21

În linia ofensivă, alături de Valentin Mihăilă, punct fix U21, vechea conducere avea variantele: Raoul Baicu și Ștefan Baiaram pe benzi, Jovan Markovici în centru. Niciunul dintre cei trei nu l-a entuziasmat pe Piți, care a preferat să-l arunce drept carne de tun în meci pe Luis Nițu, schimbat rapid. În plus, când a preluat echipa, Pițurcă l-a reprimit în lot pe Fortes, l-a adus pe Ivan, iar cooptarea lui Goran Zakaric e 90% rezolvată.

Așadar, în centrul atacului, după revenirea lui Koljic la parametrii optimi Markovici devine cam a patra opțiune, Mihai Roman și Carlos Fortes fiind celelalte variante. Mihăilă are noroc cu regula U21, și, cât va fi apt, va fi 90 de minute pe teren. Pe banda cealaltă se bat: Ivan, Bărbuț, Zakaric, dacă semnează, și Ioniță, când își revine. Deci, patru se bat pentru poziția de vârf împins, patru pe aripă dreapta, unde să încapă copiii de la Academie, Baicu și Bairam? Doar în locul lui Mihăilă, în cazul indisponibilității acestuia.

Cum rezolvă Piți regula U21

Accidentarea lui Vasile Constantin, 7 luni pe tușă după ruptura de ligamente, nu este, totuși, o lovitură atât de grea pe cât pare pentru actualul manager al Universității. Pițurcă, un critic vehement al regulii cu doi jucători U21 în formula de start, „poate la anul ne impun și o femeie în primul 11”, era ironic antrenorul, va proceda în continuare ca în meciul cu FCSB: îl va avea pe Mihăilă punct fix, iar celălalt junior va fi înlocuit probabil din ce în ce mai rapid. Chiar dacă Mihai Rotaru nu a pierdut prilejul în niciun comunicat să vestească despre investițiile anuale de la 500.000 euro în sus în Academie, din pepinieră nu au mai scos capul jucători ce pot fi aruncați în vâltoarea Ligii 1, cel puțin cu Piți la timonă.  

De unde mai încasează Rotaru

Vânzarea jucătorilor, fie ei proveniți din Academie, fie achiziționați de la alte cluburi, strategia pe care s-a mers în ultimii ani, e de domeniul trecutului. Prilej cu care au dispărut și imixtiunile patronatului la nivelul corpului tehnic, motivate de ideea: bagă-l pe X, să-i creștem cota, să-l vindem. Prin angajarea lui Pițurcă, avid de performanță cu Universitatea Craiova, patronul oltenilor încearcă trecerea la un alt nivel al business-ului: bani din calificarea în grupele europene. Dificilă spre imposibilă, de la an la an, pentru reprezentantele fotbalului românesc.

În 3 minute poți să vezi și: IREAL! Oltean împușcat în cap de jandarmi! Ce explicații au dat autoritățile!

 Jucătorul Craiovei i-a luat locul lui Bobonete!

Pițurcă își compară elevii cu o altă echipă a Craiovei: „Asta vreau și acum”

Piți nu se va baza pe el cel puțin 6 luni!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0