fbpx

Bătălia pentru supremație: Piturca vs. Rotaru! Perspectivele ei pentru suporteri!

Intrăm în perioada decisivă privind soarta Craiovei lui Pițurcă. Cine va conduce clubul și în ce direcție îl va îndrepta.

În septembrie, Mihai Rotaru, unul dintre acționarii clubului, ceda puterea în mâinile lui Victor Piturca, prin instalarea acestuia din urmă în funcția de manager general al Universității Craiova. Piți își auto-impunea obiectivul: vom lupta pentru primul loc, și-l reitare ori de câte ori avea ocazia, inclusiv la ultima conferință: „nu mă interesează locul 2, 3 sau 4 sau să cresc jucători”.  Până la instalarea lui Pițurcă cel mai îndrăzneț obiectiv propus de vechiul management a fost „bătălia pentru podium”.

De altfel, diferența majoră dintre manageriatul lui Rotaru vs cel al lui Pițurcă poate fi exprimată destul de succinct astfel: performanță financiară vs. performanță sportivă.

În cei 5 ani de management Mihai Rotaru a mers pe modelul business fotbal. Unul dintre aspectele esențiale ale acestuia a fost creșterea și vinderea jucătorilor. Din propria pepinieră au plecat Vlad, Screciu, Ivan, în vreme ce Vătăjelu, Gustavo, Băluță și în special Mitriță au reprezentat celelalte super-afaceri ale Craiovei lui Rotaru.

În business nu există principii ori acestea sunt făcute pentru a fi încălcate. Astfel, „nimeni nu pleacă la FCSB” a fost o simplă sintagmă: a fost vândut Vlad, iar chiar în această vară s-a plănuit un schimb Bălașa – Ferreira. Totodată, suporterilor li s-a promis că nu va fi vândut mai mult de un titular pe sezon, iar în decurs de 6 luni au fost vânduți cei mai buni 4 jucători: Gustavo, Băluță, Screciu și Mitriță, apoi lui Devis Mangia i s-a cerut să se bată pentru podium, dacă mai avea cu cine.

Mine de aur mai sunt în lot: Mihăilă, Baiaram, care ar fi vândute de vechiul management în 3minute. Numai că acum obiectivul e altul: performanța sportivă. E doar unul dintre aspectele care erodează planul financiar al acționarului aflat la butoane vreme de 5 ani. Al doilea, la fel de important: transferurile făcute până acum de Pițurcă sunt pentru performanță nu pentru revânzări! A fost repatriat Andrei Ivan, mutare din care, în cele din urmă patronatul, după ce a tras linie, i-a dat cu plus. Au fost aduși Uros Cosic (27 ani), Goran Zakaric (27 ani) și Alexandru Matel (30 ani), jucători care, datorită vârstei, vor fi greu de comercializat. Au fost aduși pentru lupta la titlu!

După meciul cu FCSB, intrăm în perioada ce va stabili soarta lui Victor Pițurcă la Craiova. Premisele nu sunt dintre cele mai favorabile pentru fanii care ridicau bannerul cu mesajul „Craiova vrea campionatul!”. Pițurcă a anunțat că rămâne doar în situația în care e pe aceeași lungime de undă cu acționariatul, ceea ce presupune investiții în jucători în acest mercato pentru ca echipa să poată câștiga titlul. Președintele Cârțu a transmis aseară că e puțin probabilă o campanie agresivă de achiziții, deoarece: Şi în vară clubul a făcut investiţii, a dat bani pe Ivan, Vătăjelu, Ivanov, Qaka, s-au făcut eforturi financiare de nivelul milioanelor de euro”.

În concluzie, cele 2 perspective care se deschid pentru fanii olteni:

Rămânerea lui Pițurcă înseamnă garanția că se vor face toate eforturile pentru ca echipa să se bată pentru titlu. Bun înțeles, un astfel de obiectiv înseamnă și investiții.

Plecarea lui Pițurcă și reinstalarea vechiului management echivalează cu reluarea strategiei de la „bătălia pentru podium”, unde a fost lăsată, precum și vânzarea vârfurilor ori jucătorilor tineri, gen Mihăilă, Bairam, la prima strigare convenabilă pentru patronat.

În 3 minute poți să citești și: Mihai Rotaru, copia lui Adrian Mititelu!

Cine sapă groapa altuia: Cârțu îi arată ușa lui Piturca, din nou!

Băieții lui Piți și-au uitat talentul pe malul Mării Negre!

 Cârțu: „Dacă lui Pițurcă nu-i convine, nimeni nu forțează!”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.
Summary
Bătălia pentru supremație: Piturca vs. Rotaru! Perspectivele ei pentru suporteri!
Article Name
Bătălia pentru supremație: Piturca vs. Rotaru! Perspectivele ei pentru suporteri!
Description
Intrăm în săptămâna decisivă privind soarta Craiovei lui Pițurcă. Cine va conduce clubul și în ce direcție îl va îndrepta.
Author
Publisher Name
3minute.net
Publisher Logo

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0