fbpx
3.8 C
Craiova
luni, decembrie 6, 2021

Pițurcă și Mititelu nu și-au încheiat socotelile: „A cerut să i se dea clubul”

Victor Pițurcă nu se poate despărți de fotbalul craiovean: „A primit 7 milioane de lei”

Avocatul FC U Craiova 1948, Mircea Moise, a pus tunurile pe Victor Pițurcă, după ce Adrian Mititelu a fost condamnat la 3 ani de închisoare. Moise susține că fostul selecționer nu este străin de arestarea patronului FCU și că toate drumurile lui duc spre fostul manager din Bănie.

Toate drumurile mele duc spre domnul Pițurcă. Acesta, în 2010 i-a spus lui Mititelu că împrumută clubul cu 1 milion și jumătate cu o dobânda de 300.000. După ce l-a convins pe Mititelu, acesta din urmă i-a făcut un contract de muncă lui Pițurcă, deși acesta era atunci manager general, iar contractul nu avea cum să fie încheiat. Susțin că Pițurcă nu e străin de această poveste. A profitat de normele adoptate de prietenul Sandu și jurisdicțiile impuse de Sandu și prietenii acestuia pentru a întra în posesia directă a activității clubului de fotbal. În acest context a obținut și acel contract de muncă. A spus că recuperează banii de la Stat. Ce a făcut în schimb. A vorbit cu prietenul Rotaru să blocheze acea sumă. Ceea ce s-a și întâmplat. Ulterior a refuzat să-i mai explice lui Mititelu cum nu a reușit recuperarea acelor bani. De împrumutat nu a mai împrumutat clubul cu niciun ban, dar s-a prevalat de o clauză că trebuie să primească în luna martie a acelui an un million, cu titlu de indemnizație. S-a reclamat de către Mititelu la DNA și cine credeți că a anchetat plângerea? Fix procurorul care l-a trimis pe Mititelu în judecată!”, a declarat avocatul Mircea Moise la Radio Sport 1.

Clubul FCU Craiova a ajuns pe mâna lui Adrian Mititelu Jr., tânărul ce încearcă să-i ducă pe alb-albaștri în Liga 1. Avocatul Moise spune că și Pițurcă ar fi vrut să pună mâna pe echipă în anul 2018.

Pițurcă, în baza actelor private, a primit 7 milioane de lei, nimeni nu a vrut să ancheteze împroprietarerea lui Piți cu acea sumă. În 2018, Pițurcă ceruse să i se dea clubul. Pentru că Mititelu a mers la instanță, iar titlul lui Pițurcă era în pericol, au cooptat judecători care ne-au trimis în Elveția să ne judecăm. Acolo, elvețienii au spus că într-un litigiu ca al nostru, normele unor Federații sportive sunt legi private, dar trebuie să respecte legile din țară unde asociația respective își are sediul. Procurorii nu și-au făcut treaba și le-au permis lui Pițurcă și Rotaru să coopteze judecători, au primit bani și lucrurile vor ieși la iveală”, a adăugat avocatul Mircea Moise.

Aceste scenarii sunt destul de greu de crezut, pentru că relația dintre Pițurcă și Rotaru nu este și nici nu a fost tocmai roz. Chiar și când a antrenat Craiova din Liga 1, managerul a părut mereu că are bagajul făcut chiar de conducere, care nu l-a susținut în încercarea de a câștiga campionatul.

Primul jucător dorit de Rădoi la Craiova!

Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles