fbpx

Ploile fac prăpăd în Oltenia: apă până la genunchi și mașini blocate în bălți!

Vremea nu este deloc blândă: când se opresc ploile și ce temperaturi pândesc Oltenia!

Ploile au făcut ravagii în Târgu Jiu, acolo unde străzile au fost inundate. Mai multe mașini au rămas blocate în bălți, în timp ce șoferii au fost nevoiți să suporte apa până la genunchi, încercând să-și scoată autoturismele din belele.

Primarul din Târgu Jiu a reacționat dur și a făcut acuze grave după ce străzile orașului au fost inundate: „Diferența dintre canalizarea facută de APAREGIO, cu 80 de milioane de euro și cea realizată de primărie. Este adevărat că și cantitatea de apă căzută ieri a fost foarte mare. Am simțit-o în încălțăminte, o vom simți și la buzunare. În perioada 2007 – 2013, societatea de apă și canal a scumpit de 6 ori apa “potabilă” și de 10 ori canalizarea. Iar noi trebuie să le plătim apa de ploaie care curge pe străzi. APAREGIO a beneficiat de 80 de milioane de euro, bani europeni, investiție în urma căreia ar fi trebuit să avem o canalizare fără cusur. Rezultatul îl vedem. Din păcate, nu putem interveni pe lucrările lor, fiind un proiect pe bani europeni. Dar nici nu putem sta degeaba. De aceea realizăm lucrări pentru canalizare în zonele în care ne este permis. Au avut unii grijă, în anii trecuți, să pună și municipiul Târgu Jiu între ciocan și nicovala. Dacă renunțăm la APAREGIO vom fi obligați să dăm noi înapoi 80 de milioane de euro, banii aruncați de societate pe apa Jiului. Dacă nu renunțăm, trebuie să suportăm, în continuare, bătaia de joc”, a scris primarul Marcel Romanescu pe Facebook.

15 județe s-au aflat sub cod portocaliu de ploi și vijelii. Vijeliile și grindina au venit la pachet. În județul Gorj, cele mai mari probleme le-a făcut ploaia torențială, în timp ce în Vâlcea a căzut grindina timp de zeci de minute. Potrivit imaginilor trimise de oameni, postului Digi24, județul Argeș a fost unul dintre cele mai afectate de fenomenele meteo extreme.

Meteorologii anunță că vremea va deveni rece pentru această dată în majoritatea regiunilor, cu temperaturi ce nu vor mai trece de 23 de grade în regiunile vestice. În sud, sud-est și în centru vor mai fi și adverse. Până la sfârșitul săptămânii, vremea nu se va schimba prea mult: va ploua slab în sudul, în estul țării, dar și în zonele montane.

În 3 minute poți să citești și: Oltean întors din străinătate, căutat zile întregi de polițiști!

Autobuz în flăcări pe Amaradia, reloaded!

Ziua Eliberării în Craiova! Oltenii au dat năvală pe străzi și în magazine!

 Polițiștii din Dolj, vicecampioni naționali la amenzi pe pandemie!

De acum ești obligat să intri mascat în bancă! Se deschid muzeele, iar popii vor cânta la aer!

BMC logoBuy me a coffee

Zahar la plic

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0