21.7 C
Craiova
sâmbătă, aprilie 13, 2024

PNL Dolj vrea aparatură nouă pentru Spitalul Județean

Președintele Comisiei de Sănătate a PNL DOLJ, consilierul judeţean Laurenţiu Ivanovici şi consilierul municipal Doru Câplea, au susținut astăzi la sediul PNL DOLJ o conferință de presă prin care s-a prezentat un proiect de hotărâre cu privire la dotarea Spitalului Județean cu aparatură nouă!

Președintele Comisiei de Sănătate a PNL DOLJ, consilierul judeţean Laurenţiu Ivanovici şi consilierul municipal Doru Câplea, au susținut astăzi la sediul PNL DOLJ o conferință de presă. Laurențiu Ivanovici a prezentat un proiect de hotărâre depus de grupul consilierilor județeni ai PNL DOLJ, cu privire la achiziționarea unui sistem special de filtrare al aerului și a reliefat importanța pe care o comportă dotarea Spitalului Județean de Urgență cu o astfel de aparatură.

Noi echipamente medicale performante pentru Spitalul Județean

‘’Prin această propunere de proiect ne dorim să crească gradul de satisfacție al pacienților și mai ales siguranța acestora. Este o investiție pe care noi o considerăm absolut necesară, investiția în achiziția unui sistem special de filtrare al aerului în sălile de terapie intensivă și în sălile de operație ale Spitalului Județean de Urgență Craiova. Este binecunoscut faptul că numărul cazurilor de infecții este în creștere, iar aceste infecții duc de cele mai multe ori la agravarea stării de sănătate a pacienților, iar pacienți care vin să se trateze pentru o anumită afecțiune, în urma contractării unui astfel de virus sau bacterii multirezistente ajung într-o stare gravă iar riscul de deces se dublează. Noi am propus și achiziția unor altfel de sisteme de sterilizare, pentru că cele existente sunt insuficiente. Pe lângă aceste investiții majore, considerăm că e nevoie să susținem Spitalul Județean cu achiziții de aparatură, de echipamente medicale performante și toate secțiile chirurgicale ale spitalului au solicitat astfel de achiziții’’, a decalarat Laurențiu Ivanovici.

De altfel, alt subiect abordat de Laurențiu Ivanovici este legat de criza donatorilor de sânge. Acesta a făcut inclusiv referire la acțiunea de donare de sânge care s-a derulat în luna mai, în comuna Apele Vii“. La propunerea președintelui PNL DOLJ, Ștefan Stoica am demarat această acțiune de donare de sânge. Cu sprijinul primarilor PNL, acțiunea s-a derulat deja în două localități, urmează o a treia pe data de 5 iunie, la Siliștea Crucii și vor urma și altele, tot în această lună. Am depus în cadrul Consiliului Județean o propunere pentru a creea facilități în plus donatorilor de sânge, dar încă nu a fost dezbătută și pusă pe ordinea de zi. Noi așteptăm cu interes o astfel de dezbatere, vom continua această acțiune și sperăm să găsim cât mai mulți susținători’’.

Bărbat din Coșoveni arestat pentru evaziune fiscală 

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles