-4 C
Craiova
joi, ianuarie 20, 2022

Polițist din Craiova, premiat pentru că nu a lăsat un om să moară

În Bănie se premiază normalitatea! Când Poliția are nevoie de eroi, îi face!

Bătrânul căzut pe scuarul de la Digi luni, 15 noiembrie, i-a adus un premiu polițistului care s-a purtat exemplar în misiunea de salvare a acestuia. Fapta bună nu a trecut neobservată, ba mai mult s-a viralizat pe Facebook datorită unei femei, martoră la întreg procedeul de salvare a bărbatului.

Fiind în serviciul de patrulare pe strada “Arieş “din Craiova împreună cu un coleg de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj. Acesta, poliţist în cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova a intervenit cum trebuie când a observat, pe scuarul despărţitor al sensurilor de mers de la Digi, o persoană căzută.

Imediat, poliţistul a oprit autospeciala de poliţie, constatând că pe scuar se afla un bărbat care prezenta o rană deschisă la nivelul capului. Bărbatul părea inconştient, fapt pentru care agentul a solicitat, prin apel 112, un echipaj de ambulanţă pentru acordarea de îngrijiri medicale. „Până la venirea echipajului, colegul nostru s-a preocupat de starea bărbatului, acoperindu-l cu o pătură izotermă pe care o deţinea în autospecială. Totodată, în sprijinul forţelor de ordine s-au alăturat şi cetăţeni cu spirit civic dar şi un medic, care a oferit indicaţii pentru acordarea primului ajutor”,a precizat Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Agent de poliţie Alin Marian Buzatu, căci așa este numele lui, a dat şi câteva declaraţii: ,,Am auzit semnalele acustice ale ambulanţei şi am realizat că accesul în zona în care ne aflam era îngreunat, deoarece, fiind o zonă foarte circulată, traficul se blocase. Am mers imediat în intersecţie, pentru a dirija circulaţia”.

La rândul ei, persoana care a sunat la 112, transmiţând şi imaginile, a precizat: ,,Poliţiştul efectiv fugea către intersecţie să dirijeze traficul blocat, pentru a facilita accesul ambulanţei”. Echipajul de ambulanţă a ajuns la bărbatul în cauză, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol. “Alin a fost felicitat şi de către conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, fiindu-i totodată înmânată o diplomă de apreciere pentru modul în care a gestionat evenimentul. Când profesionalismul face echipă cu spiritul civic, rezultatul poate fi oferit ca exemplu.
Îţi multumim, Alin, pentru mobilizarea exemplară de care ai dat dovadă!”, au menţionat reprezentanţii IPJ Dolj.

Întâmplarea s-a viralizat rapid și pe Facebook datorită unei femei: „Să vă spun o poveste cu polițiști. Și e de bine. Pe scurt un bărbat inconștient pe scuarul de la Digi. Ajunge aproape imediat un echipaj de poliție lângă el. Din mașină coboară doi tineri, unul se duce la bărbatul care zăcea pe asfalt , celălalt scoate din portbagaj o folie și-l acoperă. Da, ați citit bine, îl acoperă și începe să vorbească la telefon, probabil cu Smurdul. Dintr-o mașină coboară o femeie și le dă încă 2 pături să le pună peste el. Cam în 10 minute vine smurdul. În tot acest timp unul dintre polițiști a stat permanent cu mâna pe capul bărbatului, iar celălalt s-a agitat vorbind la telefon. Când a sosit Smurdul a fugit și i-a făcut loc în trafic. Au stat până bărbatul a fost urcat în Smurd și mașina a plecat. Mie mi-a plăcut maxim de ei!”, potrivit Simonei Carlugea, martoră la cele întâmplate.

Conform ISU Dolj, bărbatul căzut în stradă a fost dus la UPU Craiova. Acesta s-ar fi aflat sub influența alcoolului.

O tânără din Cluj a fost imunizată cu vaccinul greșit!

Trei olteni, încătușați după ce au făcut scandal la un bar!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

Relații la tel: 0738/497538

Latest Articles