1.4 C
Craiova
marți, ianuarie 18, 2022

Polițiștii anunță proteste: „Ne temem că Legea salarizării nu va fi aplicată nici de anul viitor”

”Vom refuza să mai efectuam ore suplimentare, iar asta va însemna foarte probabil blocarea activității”

Polițiștii din întreaga țară anunță proteste. Sindicatele estimează pentru acest sfârșit de an o serie de mitinguri prin care încearcă să provoace guvernul să aplice din 1 ianuarie 2022, Legea 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Noi nu protestăm să cerem ceva, vrem doar să fie aplicată legea existentă. Protestăm pentru noi ne temem că Legea salarizării nr. 153/2017 nu va fi aplicată nici de anul viitor, tot așa cum s-a întâmplat și anul trecut, când premierul Florin Cîțu a suspendat aplicarea ei cu câteva zile înainte de Anul Nou”, a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol.

Legea prevede indexarea pensiilor militarilor cu indicele de inflație, dar și plata orelor suplimentare, acestea fiind principalele probleme semnalate până acum de polițiști.

„Din 13 decembrie vom picheta prefecturile, vom vedea mâine, în funcție de fiecare județ care va fi exact programul. În 16 decembrie vom fi în faţa MAI, acolo unde vom protesta, iar în 17, în premieră, noi nu am mai făcut asta, vom picheta sediile celor trei partide politice aflate la guvernare”, anunță Andreica, potrivit g4media.ro

În situația în care nu vor primi asigurări că legea va fi în vigoare de la începutul anului viitor, din primele zile ale anului polițiștii vor refuza să mai presteze orele suplimentare pentru a acoperi posturile rămase libere.

„Vom refuza să mai efectuam ore suplimentare, iar asta va însemna foarte probabil blocarea activității”, a mai spus Andreica. Județele în care se vor organiza mitinguri la prefecturi vor fi anunțate miercuri într-un comunicat de presă.

Ce mașini aleg să-și cumpere șoferii care au tulburări comportamentale!

Pedeapsă extrem de mică pentru un bărbat care șantaja femeile și minorele cu poze indecente!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

Relații la tel: 0738/497538

Latest Articles