12 C
Craiova
duminică, aprilie 21, 2024

Popa din Ostroveni s-a spânzurat de un nuc! Ce spune Biserica!

Sinuciderea este o catastrofă duhovnicească. Dar ce se întâmplă atunci când un slujitor al Domnului, cum e popa din Ostroveni, își pune capăt zilelor?

 

Ionel Neagu, 40 de ani, a fost popă în Grindeni, sat al comunei Ostroveni. Până azi, când a fost găsit spânzurat de un nuc din curtea sa. Omul a premeditat gestul, pentru că a fost găsit și un bilet de adio. În care își motiva gestul cu lucruri lumești: neînțelegi cu nevasta.

 

Bineînțeles, polițiștii au deschis un dosar penal și fac cercetări că poate e omor. „Un localnic a sunat la 112 pentru a anunța că a descoperit cadavrul unui bărbat, spânzurat de un nuc.  S-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă pentru a se cerceta împrejurările în care a survenit decesul”, a zis purtătorul de cuvânt al poliției.

 

Popa din Ostroveni, prin ochii Bisericii!

 

Biserica Ortodoxă condamnă sinuciderea ca fiind un păcat greu şi nu admite, pentru cei care-şi iau viaţa, oficierea obişnuitei slujbe de înmormântare. „Nu se face slujba înmormântării obişnuită, ci o slujbă redusă. Nu se ţin cuvântări, deoarece nu ai ce să spui despre viaţa celui care a murit, ci poţi doar să-ţi exprimi regretul şi compasiunea faţă de cei rămaşi, iar lucrul acesta se poate face. De asemenea, sunt reduse din alcătuirea aceasta liturgică foarte amplă care este o slujbă pascală toate aceste cântări pascale şi se citesc din Evanghelii, se pot intona anumite cântări, însă slujba ca atare nu poate fi săvârşită. Se poate trage o dată clopotul pentru adunare, iar la adunarea aceasta se poate citi o pericopă evanghelică, o pericopă din apostol. Pe drum, dacă se fac opriri, se poate citi din pericopele evanghelice de la ‘stâlpi’ care sunt foarte multe. Toate acestea se fac numai pentru credincioşii rămaşi, pentru mângâierea lor”, a declarat Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, conform Trinitas TV.

 

Păcatul sinuciderii este unul dintre cele trei păcate cunoscute în Evanghelii sub denumirea de „păcate împotriva Duhului Sfânt”, adică necredinţa, ura şi deznădejdea. Toate acestea sunt expresia refuzului deliberat al comuniunii cu Dumnezeu. Iar când toate acestea vin din partea unui Slujitor al Domnului…

sursa foto: sansanews.ro

Citeste si: Va dam vestea cea mare: Irina pleaca in Franta!

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles